Nemme råd til at spare penge

Spare op ved at fjerne fristelsen.

Spar op – hvis du har råd

Når du sparer penge op, så overvej om det ikke bedre kunne betale sig at betale dyre lån tilbage først.
Dyre forbrugslån koster langt mere i rente, end du får på en opsparingskonto (indlånskonto).

Bilen på værksted

Skal du have repareret bilen eller fortaget det store service, så få altid en fast pris, som du kan sammenligne med, efterprøv prisen ved at indhente flere tilbud fra både autoriserede og uautoriserede mekanikere. Er der tale om en større reparation af bilen, så kan du overveje at køre bilen til autoriseret værksted i fx Tyskland eller Sverige, hvor timepriserne er langt billigere.

Energi er et oplagt spare område
Du kan spare mange penge ved, at skære ned på elforbruget i hjemmet.
Spareskinner hjælper dig med at huske at slukke for strømmen, sluk computeren og TV’et i stedet for at lade dem være tændt.
Læs også: Bekæmp klimaforandringer – find strømtyven
Læs også: Spar på Energien
Læs også: Investering uden risiko – efterisoler huset

Telefoni
Drop fastnettelefonen og flyt nummeret til en mobiltelefon – du beholder nummeret og taler langt billigere. Du sparer omkring 1.000-1.500kr hvert år. Det er meget populært at få bredbåndstelefoni sammen med bredbånd og TV, et af de billigste tilbud er fra www.dansknet.dk, som jeg personligt har gode erfaringer med.

Kreditten

Synes du at kreditkortene er dyre i drift, og lader du dig sommetider friste til at overtrække en smule. Så kan du faktisk risikere at skulle betale mange renter til banken. Du skulle måske overveje et krisekort, hvor du ikke risikere at komme til at lave dyre overtræk.
Læs også: Svært ved at styre kreditten?

Undgå dyre impulskøb
Hvis du bladrer tilbudsaviserne igennem fx søndag og skriver en indkøbsliste, så kan du nøjes med at købe ind en gang om ugen. På den måde undgår du at blive fristet unødigt til dyre impulskøb.
Kombinerer indkøbslisten med en liste over, hvad familien skal spise i løbet af ugen.
Når der er mængderabat på frostvarer, så fyld fryseren. Det samme gælder rester, som sagtens kan genopvarmes.
Et andet tip du kan overveje er, at tilberede større mængder aftensmad, således at de overskydende portioner ryger direkte i fryseren, så sparer du tid og penge.

Undgå forbrugslån
Spar op i stedet for, at tage dyre forbrugslån som koster en formue i renter og gebyrer.

  • Spar op til julen, i stedet for at leve på en sten i januar
  • Spar op til ferien, bestil rejsen i god tid, da det er langt det billigste
  • Lad dig ikke friste af gode tilbud fra elektronik butikker med afdragsordninger, kig altid på den samlede pris og den såkaldte ÅOP %, årlig omkostning i procent

Læg dine indkøb på nettet
Næsten alt er billigere, når man ikke har omkostninger til butikslokaler. Gør dine store og små indkøb på nettet, og husk at bruge de forskellige prisportaler.
Se hvor du skal sammenligne priser på forskellige produkter.

Smid ikke ud – sælg hellere
I stedet for at fylde kommunens affalds depoter, så burde du måske overveje om ikke du i stedet skulle sælge dit aflagte udstyr. Der kan være mange gode penge i, at konsekvent ikke smide brugbare og salgsbare genstande på genbrugspladsen. Hvis du bruger GulGratis eller DBA gå det som regel meget hurtigt, hvis altså prisen er rigtig.
Det samme gør sig naturligvis gældende når du skal købe noget, det er ikke altid at det er bedst at købe nyt, der kan være mange tusinder kroner sparet på brugt.

Giv dine forsikringer et eftersyn
Det betaler sig, at undersøge om du betaler den rigtige pris for dine forsikringer og ikke er overforsikret eller dobbelt-sikret. Måske kan du endda få en billigere dækning igennem din fagforening.
Læs også: Snyder forsikringsselskabet dig

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*