Naturlegeplads – gratis aktivitet for børnene

Mor og far, hvad skal vi lave?

Spørgsmålet lyder givetvis bekendt for de fleste forældre, og man ønsker naturligvis at stimulere børnene, således at de får nogle gode oplevelser og får bevæget sig.

De gratis glæder er jo som bekendt ofte dem, som man værdsætter mest, og et rigtig godt tilbud til alle børnefamilier og barnlige sjæle er landets mange naturlegepladser, hvor legen kan foregå i naturen helt gratis.
Der findes tæt på 100 naturlegepladser over hele Danmark – et stort trækplaster for naturligvis danske børnefamilier, udenlandske turister har dog også fundet frem til natur legepladsens mange kvaliteter. Det er en sjov gratis aktivitet for hvor hele familien kan blive udfordret.

Legepladser i naturen
En god naturlegeplads giver ungerne mulighed for, at bruge en masse energi, og de kan svinge sig i tove eller prøve svævebanen.

De danske legepladser i naturen er ofte indrettede med både bålplads og toilet faciliteter, nogle har endda tilknyttede shelters hvor man gratis kan overnatte. Naturlegepladserne forsøger ikke at ligne den typiske Kompan legeplads man kender fra byerne, tværtimod vælger man at opfører dem i naturens egne materialer og integrer dem i skovmiljøet, så rafter og stammer med bark er hyppigt anvendt og giver den helt særlige atmosfære.

Oversigt over naturlegepladser i Danmark

Herunder er et kort, hvor du nemt kan finde en naturlegeplads uanset om du befinder dig i Nordjylland, Jylland, Fyn eller Sjælland. Det skal i øvrigt bemærkes, at Københavns kommune er den der har flest naturlegepladser, hvilket sikkert vil overraske mange.

http://www.naturlegepladser.dk/page/2/