Desperate spareråd

Er du kommet i en situation hvor udgifter er vokset højere end indtægter, har du mistet jobbet og svært ved at betale alle de faste udgifter? Skal du spare og er villig til, at kigge kompromisløst på alle dine udgifter, så er denne artikel et godt sted at starte.
LÆS OGSÅ: De største besparelser

Besparelse tips – Sådan sparer du mange penge
Det gælder overordnet om, at dæmpe forbruget – jo nemmere vil du nå dit mål. Vi giver dig her et par ganske drastiske besparelses strategier, som kan give din økonomi et boost.

Har du svært ved at styre forbruget?
Hvis din økonomi kan holde til det, så husk at den nemmeste måde at spare op på er, at få oprettet en låst opsparingskonto i banken. Få banken til at hæve et bestemt beløb, som automatisk indsættes på den låste opsparingskonto.
Strategien har den fordel, at en låst bankkonto vil have en højere rente, såfremt kontoen låses i en årrække.

Desperat Sparetip 1 – Sælg dine egendele
Lav dit eget loppemarked. Start med at kigge på dine ting i garderoben og skoskabet. Hvis du ikke har brugt dem i seks måneder, er der gode chancer for at du kan undvære dem. Det samme gælder for alle ting der står på loftet eller i kælderen

Desperat Sparetip 2- Kvit smøgerne nu
Ryger du smøger, så ved du også at det er sindssygt svært at stoppe med at ryge.
LÆS OGSÅ: Ved du egentlig hvad det koster at ryge???

Desperat Sparetip 3 – Brug den offentlige transport
Med mindre du bor langt ude på landet, så har Danmark gode transportmuligheder med både busser, tog og metro. Vidste du at en gennemsnits bil koster omkring 3.90 kroner per km, det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at have sin egen bil.
Sælger du bilen vil opdage, hvor mange penge du egentlig har gået og betalt for ”friheden” i at eje et køretøj. Et sted mellem 3000-6000 kroner er ikke en ualmindelig besparelse, hvis du vælger at sælge bilen.
Er du heldig, så bor du i en by hvor der er mulighed for at leje en delebil, ellers kan du overveje at finde en pendler kammerat, med hvem du kan dele kørselsudgifterne med.
LÆS OGSÅ: Spar penge på transport

Desperat Sparetip 4 – Gå i genbrugsbutikkerne
Køb brugt og gør en god og hjælp andre i nød, da de fleste genbrugsbutikker støtter et godt formål. I genbrugsbutikkerne kan du faktisk gøre en rigtig god handel, da meget af tøjet stort set ikke er brugt

Deperat Sparetip 5 – Kvit biografen og cafeen – bliv hjemme
Underholdning behøver ikke at koste en formue, se en DVD på TV’et og spar en formue på biografbilletter, popcorn og slik. Inviterer du vennerne over, kan du servere hjemmelavet mad og spare på dyre restaurantbesøg.
LÆS OGSÅ: Spar en formue på at nøjes med licenskanalerne

Desperat Sparetip 6 – Spar på boligudgifterne
Først og fremmest kan du overveje at flytte i noget billigere, det er dog ikke nemt i finanskrisen, hvor udbuddet af boliger er enormt. Hvorfor ikke udleje et værelse?, der er mange studerende der har brug for en billig bolig, og du kan få luft i boligøkonomien.

Desperat Sparetip 7 – Gør alle dine indkøb i discountbutikker
Butikker som Netto, ALDI, LIDL og REMA1000 har i de senere år fået enorm popularitet blandt den danske befolkning – og det er ikke uden grund da der rigtig mange penge at spare på de gængse dagligvarer.