De små synger børnesange – gratis hæfte

Børn lærer bedst med gentagelser og brugen af rytme og toner. Brug af sange i en børnehaven eller hjemme hos mor og far, hjælper børnene i deres sproglige udvikling mens de har det sjovt.
At lære børnene at huske sangene tager lidt tid, men når de først har lært sangene kan de synge dem selv. De digter måske endda selv nye vers, hvilket automatisk sker når sproget bruges aktivt i leg.
DOWNLOAD: Gratis sanghæfte – De små synger


I gang med at synge sammen med børnene
Vælg sange, der har en velkendt rytme og ord, såsom “Bro, bro, brille” eller ”Fra Engeland til Skotland”. De fleste børnehavebørn har hørt disse sang før, hvilket gør at de hurtigt selv lærer teksterne. Genkendelighed og velkendte rytmer, gør ordene nemmere at huske.

Du kan sagtens tilføje dine egne ord til velkendte melodier frem for at synge de traditionelle sang tekster. Hvis du laver din egen sang om emner som vedrører barnet, så kan I bruge sangen som et redskab til at læring og udvikling.

De bedste børnesange
Du kan købe den meget populære ”De små synger” – som er en klassiker der altid har været kendt som en af de bedste sangbøger for børn.

Du kan også downloade en gratis sangbog med en perlerække af de bedste danske børnesange – download ”De små synger børnesange” bogen er i PDF format og lige til at udprinte.

I sangbogen finder du blandt andet

Bro, bro, brille
Den lille Ole med paraplyen
Langt ud’ i skoven lå et lille bjerg
Der sad to katte på et bord
Lille Peter Edderkop
Bjørnen sover
Mester Jacob
Postmand Per

Jeg har en rokketand
Mariehønen Evigglad
En elefant kom marcherende
Fra Engeland til Skotland
I en skov en hytte lå
Tornerose var et vakkert barn
Oles nye automobil
Lille føl