Staycation i Danmark

Plejer du at tage til udlandet i dine ferier, så ved du også at kan være både dyrt og besværligt. Drømmen om den perfekte ferie sydpå ender desværre ofte et halvdårligt hotel, problemer med maven og økonomiske tømmermænd.

Danskerne bliver i stigende grad hjemme i Danmark, da det er blevet moderne at være økonomisk bevidst, men der er også mange der har opdaget at det faktisk bliver en bedre ferie.

Fordele ved staycation

Det er billig ferie – ikke som end den trationelle udlandsrejse, og du har heller ikke den samme risiko for uforudsete udgifter. Du vil som regel kunne køre direkte til destinationen, og børnene når ikke at blive utålmodige.
Børn elsker en staycation ferie, da de har forældrenes fulde opmærksomhed, de har også nemt ved at finde nye venner.

Staycation ?
Hvad er en Staycation? En ferie, hvor du bor på eller i nærheden af dit hjem eller hjemland. Med benzinprisernes seneste himmelflugt, har der aldrig været flere gode argumenter for at blive hjemme i Danmark.
En Staycation kan være lige så sjovt og afslappende som en ferie til sydens rejsemål, hvis du blot planlægger den rigtigt.

Sådan holder du en god staycation med familien

Du er sikkert ikke den eneste der har tænkt på, at der egentlig er mange attraktioner i Danmark, som du endnu ikke har set. Vi danskere er stolte af vores land – men faktum er faktisk at der er mange der aldrig har besøgt alle egne af landet.

LÆS OGSÅ: Den perfekte ferie – billigere!

Kig på et Danmarkskort, der er helt sikkert områder som du ikke kender særligt godt. Vælg et område og ring herefter til den lokale turistforening, de har altid god information om attraktioner, museer, zoologiske haver eller andre særlige besøgsværdige steder.

Camping i Danmark
Camping er igen blevet populært i disse år – og en oplagt mulighed når man vil på en staycation. Men lad vær med at bruge en formue på dyrt campingudstyr, brug hellere pengene på familien. Du behøver ikke en fancy camping grill for at tilberede maden, den billige fra tanken er lige så effektivt på en campingtur.

Storby eller natur
Er du ikke der store naturelsker,så hold ferie i en af de mange større danske provinsbyer. Byer som Aalborg, Århus og Odense har masser af tilbud til turisterne,

og så er sjældent så meget støj og trafik som i hovedstaden. København har naturligvis suverænt flest tilbud, uanset din alder og familiesituation, og de mange nye hotelværelser har presset priserne på værelser helt i bund.

Er du mere til store natur oplevelser, så tag på bondegårdsferie i Nordjylland eller find et sommerhus i skov, det er noget som især ungerne vil sætte stor pris.

Læg et budget
Hvis din staycation virkelig skal være vellykket, er det vigtigt at du lægger et budget for ferie og overholder det – du skal dog huske at man gerne må snyde lidt på ferien, da det jo netop er ferie fra de sædvanlige bekymringer.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du et budget – gratis budgetskema