Gratis computer

Computeren er blevet et uundværligt redskab i hverdagen, de fleste danskere kan slet ikke undvære computeren og Internettet!
Den stigende digitalisering gør at langt flere ting flyttes til Borger.dk og NemID, det er blevet svært at undvære en computer.

Det er vigtigt at børn får et godt kendskab til PC, tablet og IT generelt, da det er afgørende for at de kan klare sig i fremtidens samfund. Uden basal kendskab til de elektroniske værktøjer, ender børnene med at blive digitale analfabeter, hvilket vil sige i bunden af samfundet.

Langt de fleste mennesker og familier i Danmark ejer da også adskillige computere, men ikke alle har råd til at investere i en dyr computer.
Det kan derfor være en frustrerende oplevelse, når ens barn ikke kan følge med klassekameraterne.

For tvivl ikke, www.sparet-er-tjent.dk giver her en række muligheder for, at finde en gratis computer til familien.

Til manges overraskelse kræver det ikke nødvendigvis en ny kraftig PC for, at komme med på den digitale bølge, stort set alle computere kan i dag bruges til uddannelse, Internet surfing og netbank.

Sådan får I en gratis computer til familien

1) Søg på Internettet
Sider som GulOgGratis.dk og DBA.dk er faktisk rene guldgruber, da mange mennesker gerne vil forære dig en PC. 
Du kan oprette en annonce under PC/Stationær, hvor du kort forklarer at du leder efter en gratis computer til dig selv eller dit barn. Fortæl gerne hvorfor du ikke ønsker at betale for den, da det får flere interesserede til at melde sig, når du giver opslaget den personlige vinkel.
Ofte går der ikke mange dage, før at en ukendt person henvender sig med gratis IT udstyr. Mange gange kan du være heldig, at der faktisk er installeret brugbart software, så maskinen er lige til at bruge.
Du kan alternativt søge på “bortgives” og være heldig, at der er nogen der selv har tænkt på at forære deres gamle computer bort. Min erfaring er dog, at du skal være meget hurtig for at få fingrene i en gratis pc på denne måde, eftersom det er en meget attraktivt vare i disse krisetider.
2) IT firma med socialt ansvar
De danske IT virksomheder er godt klar over, at deres medarbejdere bliver ældre og at der er nogle meget små generationer i fremtiden. De vil derfor gerne understøtte, at der bliver flest mulige IT kyndige i skoleklasserne og i samfundet.

Firmaer som KMD, CSC og NNIT har alle påtaget sig et socialt ansvar, de har sociale målsætninger og bruger ligeledes mange penge på at hjælpe mindre bemidlede danskere hvert år.

IT firmaerne vil også gerne signalere at de gør noget aktivt for miljøet, hvilket blandt andet inkludere at genbruge deres gamle maskiner.
Et ekstra plus er typisk, at maskinerne fra IT branchen har været dyre topmodeller da de blev købt – du kan derfor være heldig at få en særdeles fin maskine på denne facon.

Sådan gør du: Du skriver et brev til IT virksomhederne, hvor du lægger kortene på bordet. Skriv, at du har brug for en gammel computer til din familie, og at du håber at de vil være i stand til at hjælpe dig.
Min erfaring er ganske god med denne tilgangsvinkel, og jeg kender adskillige familier der har fået aflagt it udstyr på denne måde.
Faktisk var der et enkelt firma, der sponsorerede en helt ny computer til en trængt familie, det kan du selvfølgelig ikke forvente sker hver gang, men det kan altså muligt 🙂

Vidste du: At hvis fx NNIT ikke forærer deres gamle computere væk, så skal de faktisk betale en afgift for at skille sig af med dem.

3) Brug de sociale medier

I takt med at vi alle sammen er forbundet på fx FaceBook, så det her nok den allerbedste måde at sikre sig en computer kvit og frit.
Du har måske selv 100+ venner og de har igen 50-100 venner, det betyder at du hurtigt når ud til et meget stort publikum.

Sådan gør du: Skriv et opslag med en fængende titel, fx “Hjælp en IT stakkel, hvem har en gratis computer“, opfordrer dine venner til at synes godt om dit opslag. Eller en variant: “God middag haves – gratis computer søges“.

Hvis du er heldig, så går der få timer til at du har en gratis computer fra en af dine venner, eller fra en af dine venners venner.

4) Genvej til en ny PC
OK – har du prøvet de ovenstående muligheder, så er det måske værd at overveje at købe en helt ny maskine. Det behøver ikke at koste mere end 80 kroner om måneden, via de mange populære netbutikker og deres attraktive finansieringsordninger med lave renter.

Så for 80 kroner, kan du få en ny lækker bærbar som virker hver gang og som er miljø rigtig!

En af de forhandlere som har de laveste priser er, hvor du kan købe bærbare computere meget billigt.

Se her hvilke: computere du kan få for 80-100 kroner om måneden