Billige julegaver på et lille budget

Julegave behøver ikke at sprænge budgettet – og du behøver ikke at betale af på julen i de resterende 11 måneder. Med lidt planlægning og en portion motivation, kan du give alle dine kære en vidunderlig gave, uden at skulle starte din egen private finanskrise.

Her er en række gode råd til at få en billigere jul – billige julegaver

Billig julegave 1. Lav et budget
Lav en liste over alle dem du har planer om, at give julegaver til i år sammen med et skøn over, hvor meget du vil bruge på gaven.

 

Husk også at tilføje et par ekstra gaver, såfremt du kommer til at mangle en gave, hvis du får en gave fra en uventet person. Selvom du ikke have planlagt at give en gave til personen, vil det oftest være mest høfligt at give en gave til gengæld. Sørg altid for at købe nogle gaver som ikke bliver forældet og som kan genbruges i en anden anledning, et gavekort til det lokale center er en sikker vinder

Når du har lavet listen over personer, som du skal købe gave til, så er det en smal sag at regne sammen hvor penge du skal forvente at bruge på julegaver. Er beløbet større end dit budget, kan du med det samme begynde at justere gaverne.
LÆS OGSÅ:Gode og billige gaver – som er personlige

Billig julegave 2. Undersøg altid priserne på nettet først
Der er en del butikker, som hæver priserne på de mest populære julegaver i december måned. Du skal naturligvis ikke snydes til, at betale mere end nødvendigt for dine julegaver, derfor skal du altid undersøge prisniveauet først.
Du finder de bedste priser på nettet, og det giver dig gode argumenter når prisen skal forhandles længere ned ude i butikken.

LÆS OGSÅ:Sådan forhandler du prisen længere ned

Prøv at tænk på, hvor du billigst finder gaverne fra din liste. Husk også medregne transportudgifter og benzin, og overvej at købe alle gaverne samlet i et større center.

Billig julegave 3. Afsæt en dag til at købe julegaver

Den nemmeste måde at holde dit julegave budget er, at afsætte en eller to specifikke dage hvor du kan købe gaverne.
Hvis du går rundt og snuser efter de “gode” tilbud ender du med at bruge for mange penge. Planlægger du derimod dine indkøb online, vil du opleve at du sparer utroligt mange penge på julegaverne.

Billig julegave 4. Prøv at besøge færrest mulige butikker
Færre butikker betyder færre muligheder for, at afvige fra din liste. Hvis du har lyst til en udfordring, så prøv at afslutte hele din liste i en butik, prøv fx Bilka eller Metro.

Billig julegave 5. Lad dig ikke lokke af tilbud, udsalg og slutspurt!
Det kan godt være at du har fundet en super pris på saftpresseren, men hvad hjælper det når du overskrider dit budget? Og er der nogen på din liste der ønsker sig en saftpresser?

Billig julegave 6. Lad vær med at købe ting til dig selv

Måske er den største skjulte omkostning ved julen, alle de ting du køber til dig selv samtidig med, at du køber gaver til andre.
Måske er det noget du har brug for alligevel, måske er det noget, du ønsker. Eller måske er det bare en fantastisk pris. Uanset grunden, så lad vær!. Din bankkonto bliver meget større i januar, hvis du ikke give efter for fristelsen.

Billig julegave 7. Skriv alt ned hvad du bruger
Hvis du skriver ned hvad du køber, så kan du bremse dit overforbrug inden det løber løbsk. Det hjælper dig med at holde julebudgettet.

Billig julegave 8. Køb gaverne tidligt (og gerne over hele året)
Indkøb under tidspres fører desværre til overforbrug, du er tilbøje til at vælge de nemme løsninger. Planlæg hellere dine gaveindkøb og køb dem tidligt, så vil ikke blot spare penge, du vil heller ikke være så stresset i julemåneden.
Gaverne er som regel også billigere i alle andre måneder end julemånederne, så det giver endnu en grund til at være rettidig med dine gaveindkøb.

9. Undgå at bruge kreditkort og kassekredit

Når du ikke bruger flere penge end dem du har på din konto, så ender du heller ikke med at skulle leve af havregryn i januar. Har du svært ved, at få pengene til at slå til, så køb hellere mindre gaver.
LÆS OGSÅ:Sådan får du styr på din økonomi – 100 gode tiltag der giver økonomisk overskud

10. Køb din gaver på eBay (UK)
Du finder utrolligt mange gaveideer på eBay.co.uk, de har et enormt udvalg og priserne er fordelagtige pga. den lave britiske pund kurs.