Smykker online – her sparer du mange penge

Køb af smykker på nettet er ofte op til 50 procent billigere end hos den lokale guldsmed, da man ikke behøver dyre udstillingslokaler og sikkerhedsforanstaltninger.
Men smykker er en stor investering, så du skal være sikker på at du køber fra en pålidelig og troværdig butik – vi giver dig her en række gode råd til hvordan du gør en god smykke handel online.Sådan køber du smykker online
1) Undersøg de helt generelle ting omkring, hvordan man kan måle kvalitet af guld, diamanter eller andre smykker, du ønsker at købe på Internettet, fx Chianti. Du skal kende forskellen mellem karat og karats.

2) Indtast ordet “smykker” i en søgemaskine som Google eller i søgefeltet på øverst på denne side. Du kan også forsøge at indtaste mere specifikke ord som ”halskæder”, “ringe”, “diamanter”, ”sølv” eller “guld”.

3) Gennemse websteder for information. Nogle steder tilbyder smykker fra kendte producenter, mens andre har deres egen smykkekunstnere, der laver unikke smykker efter bestilling.

4) Læs information omkring garantier, sikker bestilling og returret. Du skal som udgangspunkt kigge efter butikker der har e-mærket, og så skal du huske at du i Danmark altid har 14 dages returret på Internetkøb. Smykker kan være en stor investering, derfor skal du være sikker på dine rettigheder og at pengene refunderes hurtigt, hvis du ønsker at returnere varen.

Det kan være farligt at købe smykker på eBay, Trendsales eller QXL, da det ofte er privat personer der står bag handlerne! Du risikere at købe uægte smykker og du kan ikke nemt få pengene tilbage.

5) Er du ude at købe dyrere smykker med fx diamanter, så husk at se på de tilhørende certifikater. Certifikaterne gælder i særdeleshed for diamanter

6) Hvis du er sikker på, at webstedet er sikkert og velrenommerede, så søg på efter erfaringer med den pågældende butik, da e-Mærket ikke altid er det samme som en 100% garanti mod en dårlig handel. Andres erfaring er ofte den bedste måde, at vurdere om en smykkebutik på nettet er seriøs eller ej.

7) Køb aldrig smykker, hvor det ikke er muligt at se et stort billede af smykket. Det er selvfølgelig ikke det samme, som at stå med smykket i hånden, men det giver stadig et bedre indtryk af smykket end et lille miniature billede.

8) Når du bestiller ringe på nettet, så vær særlig opmærksom på størrelser. Typisk vil det være en god idé at måle ud fra ringe I allerede har i hjemmet, problemet kan selvfølgelig være, at de typisk sidder på fingeren af modtageren.