Billig malling

Når du skal male huset eller lejligheden, så skal der god maling til, for god maling holder længere og
ingen gider male for ofte. Men hvad er god maling egentlig?

Vi danskere har i mange år været vant til at rådføre os hos den lokale farvehandler, de havde ekspertisen og erfaringen med de forskellige malinger. Deres faglighed gjorde en forskel som ikke finder i de moderne byggemarkeder, men tro nu ikke at den bedste maling automatisk er den dyreste maling.

En dyr maling som fx Flügger, Pinotex eller Jotun sælger i høj grad på navnet – vi ved at disse mærker i årtier har været kendt for kvalitet. Men er det stadig sådan…

En test fra Politikken viste ganske overraskende, at du faktisk ikke bare kan købe den dyre maling. Testen viste at den billigste grundmaling var langt bedre end de dyre alternativer.

Se hele artiklen fra Politiken – billigste grundmaling den bedste.

Billig maling – et tip

Det er ikke sådan at du bare skal købe den billigste maling, der er forskel på maling, og de helt billige malinger vil typisk være væsentlig dårligere end de dyreste malinger.

Men hvad gør du når budgettet er stramt, og du ikke vil betale for en dårlig maling, der alligevel ikke er pengene værd.

Ganske overraskende, så er der et stort marked for maling og malingrester på både GulOgGratis og DBA, da finanskrisen har lært os at spare på pengene og ikke blot aflevere rester på genbrugsstationen.

Når du køber maling på nettet mange brugtsektioner, så er der mulighed for virkelig at gøre en god handel på kvalitetsmalinger. Du skal ikke købe de billigste malinger af private, det kan nemlig sjældent betale sig. Køb de gode mærker og du sparer ofte mellem 50-80%.

Du skal naturligvis helst købe malingsrester, hvor sælgeren har købt en spand for meget, malingsrester i åbnede spande kan være OK, men du skal altid være sikker på at malingen stadig dur. Og husk, at en åben spand maling er lige med en kæmpe discount, så prut om prisen, accepterer ikke blot at betale sælgerens pris.

Der er naturligvis ulemper ved at købe maling af private, fx kan du sjældent tone malingen med mindre det er en hvid basetone som ikke allerede er tonet.