Forkæl bilen – vask den i hånden

En ren bil er en fornøjelse at køre i, og du forlænger også holdbarheden. Den ruster mindre og lakken beholder sin glans bedre.

FDM har undersøgt om bilen bliver ren, når den vaskes i en moderne vaskehal. Resultatet var desværre nedslående: Du spilder dine penge og din bil bliver heller ikke ren.

Undgå køen

Når du vasker bilen i vaskehallen spilder du ikke kun penge, du risikerer også at spilde meget tid på at holde i kø. Vi har desværre en tendens til, at ville vaske bil på de samme dage, søndag er vel den værste dag i vaskehallen.

Når du har prøvet at vaske bilen i hånden et par gange, så bliver du hurtigt så rutineret at du kan vaske den på 20-30 min. Du får frisk luft og spare køreturens brændstof og vaskeudgiften på servicestationen


Sådan vasker du bilen
Skyl bilen grundigt først
Vigtigt: Du skal fjerne det værste skidt og snavs. Sand partikler kan ridse lakken, hvis du ikke er grundig med få fjernet det hele.
Det er ikke nok, at hælde en spand vand over bilen!!
Du skal skylle den grundigt med en haveslange og ikke spare på vandet

Brug to børster eller svampe
En til bunden af bilens karrosseri, skærme, fælge.
En anden til resten af bilen, taget, bagklap, motorklap og døre. På denne måde sikrer du bedst, at bilens lak ikke ridses med skidt fra bunden.

Fra toppen og ned
Start med at vaske bilens tag, vask herefter siderne ved at gå 360 grader rundt om bilen.
Skift vandet ofte, da du ellers blot flytter snavset rundt på bilen. Hvor mange gange du skal skifte vandet, afhænger af bilens størrelse og hvor beskidt den er.

Skyl bilen
Skyl nu bilen med en haveslange eller alternativt spande med rent vand.
Når det værste vand er løbet væk, tørrer du det resterende vand fra bilen.
Puds vinduerne da eventuelt kalk vil virke forstyrrende for udsynet.

Andre småtips når du vasker bilen i hånden
Efter du har vasket bilen med sæbe skal du huske at skylle den. Hvis du tilsætter skyllemiddel fra opvaskemaskinen til vandet tørre bilen hurtigere og du undgår kalk striber

Om du bruger en svamp eller børste er lidt en smagssag. Andre sværger til lammeskind, som skulle være blidere ved lakken

Brug aldrig en højtrykrenser nogen steder på bilen, du riskerer at skade lakken hvis du bruger for højt tryk.

Besparelse: 45-125 kroner pr. vask

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*