Spar 20% på brændstof

Oliepriserne er ustabile i disse år, og priserne stiger efterhånden som Kina bruger mere og oliereserverne svinder. I den sidste ende koster de stigende benzin- og dieselpriser den danske billist flere tusinder kroner hvert eneste år, men der nu heldigvis meget du selv kan gøre for at spare på brændstof regnskabet.
Billisten der kører omkring 35.000 km om året, kan faktisk spare mellem 4.000-5.000 kroner hvert eneste år. De gængse sparetips som at slukke aircondition anlægget og sørge for at køre med et korrekte dæktryk, vil alene spare dig for 12-15%. Sparet-Sparet-er-tjent.dk har samlet en række af nemmeste sparetips for dig, der vil spare penge på diesel og benzin.


Sparetip 1 – Brug det rigtige gear

Gearvalget er afgørende for hvor meget brændstof din bil bruger, jo hurtigere du rammer det høje gear jo billige når du fra A til B. Kører du med for høje omdrejninger i et lavt gear, så vil du komme til at betale væsentlig mere på tankstationen.
Sørg for at accelerere hurtigt op i hastighed, så vil du opleve at din bil kører væsentlig længere på literen.

Sparetip 2 – Læs trafikken
Hvis du læser trafikken og undgår unødvendige opbremsninger og accelerationer, så vil du ikke alene komme hurtigere frem men du vil også spare mange penge.
Den gode billist forstår at ramme den grønne bølge igennem byen, uden at accelerere kraftigt frem ved grønt for blot at bremse hårdt op for det røde lys.

Hvornår skal man skifte gear?
Det er naturligvis svært at give en generel regel, da bilens vægt og motorstørrelse spiller ind.
Skift gear ved 2.000 omdrejninger i en diesel bil.
Skift gear ved 2.500 omdrejninger i en benzin bil.

Sparetip 3 – Tænk over dit tempo

Hvis du kører med en stabil hastighed, så vil du sparer 3-4% procent blot ved almindelig landevejskørsel. Biler med en indbygget fartpilot (cruisecontrol) har erfaringsvis en bedre brændstoføkonomi, end biler hvor bilisten selv styrer hastigheden.
Lad vær med at køre for stærkt, du sparer mange penge blot ved at sænke hastigheden lidt, fx sparer du 20% ved at køre 110 km/t i stedet for 130 km/t på motorvejen.