Hvad koster det at flytte til anden kommune – Grundskyld beregning

Hvad koster det at købe hus i nabokommunen, de fleste kigger kun på prisen per m2 og hvor meget du skal betale i fjernvarmepriser. Men du skal kigge dig godt for inden du beslutter dig for, at flytte til nabo kommunen der er store regionale forskelle på kommunerne. Se hvor meget forskel der er på skatter, i denne beregner. Beregner grundskyld, skat og ejendomsskat.

Det er ikke småpenge du kan spare ved at kigge på de forskellige skattetakster i kommunerne, forskellen mellem de dyreste og billigste kommuner er faktisk i nærheden af 30.000 kr. om året. Regner man det om til en 30-årig periode, så taler vi faktisk om en besparelse tæt på en 1 million kroner!

I grundskyld beregningen kan du vælge den familie I ligner mest, enten familie A eller B, vælg herefter den kommune du bor i lige nu, til slut vælger du den kommune du overvejer at flytte til. Resultatet vises nu, og du kan se om du skal betale flere penge til bl.a. grundskyld, børnepasning og renovation i den nye kommune.
Du kan vælge flere kommuner for at sammenligne, du vil med garanti blive overrasket over de store forskelle på kommuneskatterne.

Familie A

Far, mor og to børn.

Forælder 1 er funktionær i den private sektor.
Årsløn (ex. pensionsbidrag og ATP) = 471.640 kr. pr. år.

Forælder 2 er funktionær
Årsløn (ex. pensionsbidrag og ATP) = 330.033 kr. pr. år.
1 barn i børnehave og 1 barn i SFO/DUS/fritidshjem

Har egen bolig

Familie B

Far, mor og ét barn.

Forælder 1 er metalarbejder.
Årsløn (ex. pensionsbidrag og ATP) = 358.761 kr. pr. år.

Forælder 2 er social- og sundhedshjælper
Årsløn (ex. pensionsbidrag og ATP) = 273.306 kr. pr. år.
1 barn i børnehave

Bor til leje