Argh, restskat med høje renter

Skylder du SKAT penge – så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. SKAT har nemlig indført nye regler der gør, at der kommer høje renter på borgernes gæld til SKAT.

Det er rigtig træls at skulle betale skat tilbage til SKAT, men du risikere desværre også at skulle betale høje renter oven i restskatten.

SKAT har fastsat renten på restskat til 6.6 procent – og så kan du ikke trække renterne fra på selvangivelsen, hvilket betyder at du reelt betaler hvad der svarer til 10% i renter. Langt de fleste bankkunder vil derfor med fordel kunne betale deres restskat med kassekreditten i stedet, da renten her ofte er noget lavere end 10%.

Du kan dog spare penge på restgælden til SKAT, ved at:

1) Du kan naturligvis skynde dig at tilbagebetale din restskat tilbage til SKAT og helt undgå de dyre renter. Det kan hurtigt vise sig at være nemt tjente penge

2) Du kan afdrage din restskat frem til 30. juni, da SKAT “kun” opkræver 4.6% det første halve år, herefter stiger SKAT’s rente til 6.6%. Du skal dog være opmærksom på at SKATs lavere rente på 4.6% heller ikke er fradragsberettiget.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*