100 Sparetips til en bedre økonomi – Del 2

LÆS DEL 1

Sparetip 10. Lad vær med at bruge store summer på at underholde dine børn. De fleste børn, især de yngste, kan underholdes meget billigt. En gammel papkasse kan bruges til at lave et hus. Lav et spil ud af almindelige ting omkring huset.
Indse, at det dine børn allermest ønsker, er din tid og opmærksomhed, ikke dine ting, og du vil finde penge i lommen og glæde i dit hjerte (og dine børns).

Sparetip 11.Opsig den store TV pakke. Du får mere tid sammen med familien og hurtigt vil I glemme fjernsynet.
LÆS: Sådan tjener du ekstra penge

Sparetip 12.Ryd op i dit skab og på loftet. Gå gennem din garderobe og forsøg at slippe af med nogle af de ting der ikke bliver brugt længere. Du kan holde et loppemarked, tage det til en parti butik, eller endda donere det og få skattefradrag. De gamle ting kan give penge på lommen, i stedet for blot at støve og fylde. Ikke nok med det, så er der ofte en psykologisk belønning i at rydde op.

Sparetip 13.Køb videospil til din PC, PS3, X-Box eller Wii, der har masse replay værdi – og lad vær med at købe nyt, før du har gennemført dem du har. Mange køber rigtig mange spil, måske endda et om ugen.
Prøv i stedet at købe spil med længere holdbarhed, der kan spilles igen og igen og igen, og jeg fokuserer på at beherske de spil, jeg køber. Når du så bliver træt af spillene, så er det god idé at bytte/sælge de brugte spil.

Sparetip 14.Drikke mere vand. Ikke alene har vand store sundhedsmæssige fordele, og drikker du vand giver det også økonomiske fordele i det lange løb.
Drik et stort glas vand før hvert måltid, og ikke vil du fordøje maden bedre, du vil heller ikke spise så meget, hvilket sparer på husholdningens madregning. Som en bonus vil du også føle dig bedre tilpas, da du får tilstrækkelig med væske (de fleste danskere får faktisk for lidt væske).

Sparetip 15.Skær ned på færdigvarer – fastfood, mikroovn måltider, og så videre. I stedet for at spise fastfood når du kommer hjem, kan du prøve at gøre nogle enkle og sunde tiltag, som vil gavne både dit helbred og din pengepung.
Du kan nemt lave dine egne færdigretter – en times forberedelse i en weekend kan give dig et væld af billige og hurtige måltider, der vil ende med at spare dig en masse kontanter og sparer dig tid i en travl hverdag.

Sparetip 16.Slip de dyre vaner, såsom cigaretter, alkohol og narkotika. Disse vaner koster mange penge og giver dig intet til gengæld. Vær udholdende og arbejd hårdt for at droppe vanerne, og du vil finde de penge som du i dag blot brænder af.
LÆS: Spar en formue – kvit cigaretterne

Sparetip 17.Lav en firedobbelt omgang gryderet. Gryderetter er lette retter at forberede, men på travle aftener, er det stadig ofte nemmere at bare bestille nogle take-away, spise ude eller blot proppe en færdigret i ovnen.
Lav i stedet 4 gange gryderet, så har du tre til fryseren. Så, næste gang du skal bruge et hurtigt måltid til familien, tager du en af de frosne retter op og varme det op. Hvis du vil spare rigtig mange penge, kan du købe råvarerne med mængderabat, så sparer du endnu mere.

Sparetip 18.Vær påpasselig med at slukke lyset, inden du forlader huset eller ikke brug det. Hvis du bruger en minut at slukke lyset, inden en to-timers tur, spare du mange penge på det ene minut. Det er nogle imponerende besparelser, især hvis du gør det før længere ture. Det centrale er at bruge mindre energi, især når du ikke bruger enheden.
LÆS: Sådan sparer du på energien

Sparetip 19.Byt bøger, musik og dvd’er billigt på internettet, eller via dine venner på FaceBook. Du kan også vælge at sælge dem på DBA eller “Gul og Gratis”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*