100 Sparetips til en bedre økonomi – Del 1

Her er en liste over 100 ting du kan gøre for at spare penge i hverdagen.
Hver af disse gode råd er enkle små skridt der kan forbedre din økonomiske situation. Nogle af dem tager kun et par minutter, andre kan tage en time eller to, nogle af dem kræver en smule regelmæssig indsats, men de er alle utroligt simpelt – alle kan lave dem. Mange af dem sparer dig for mange penge, især i det lange løb, og når de kombineres kan disse tips kan spare dig for en masse penge nu.

Selvfølgelig vil alle tips ikke kunne bruges af alle. Men gå igennem listen og find ti eller femten, der gælder for dig og som du kan bruge i dit liv – du vil hurtigt spare dig selv for mange penge.

Sparetip 1. Skift din bank konti til en bank, der respekterer dig. Du bør ikke bruge dine hårdt tjente penge på renter og gebyrer – du bør også tjene nogle høje renter på dine opsparingskonti..

Sparetip 2. Sluk for fjernsynet. En nem måde at spare penge er ved at se mindre tv. Der er en masse af finansielle grunde til dette: mindre risiko for blive påvirket af reklamer, mere tid til at fokusere på andre ting i livet, mindre elektrisk brug, og så videre. Det er dejligt at slappe af i aften, men finde en anden hobby at bruge tid på.

Sparetip 3. Har du en samling, fx mønter eller frimærker. Vend det kritiske øje på dine “samlinger.” De fleste mennesker samler på noget – hvad samler du på og hvorfor? Er det noget, som konsekvent giver dig glæde? Eller er det noget, man bare gør ud af vane på dette punkt? Har samlingen nogen værdi? Kunne du måske “trimme fedtet” fra denne samling ved at komme af med dubletter eller komme af med de elementer, du ikke længere bruger? Måske skære ned på dit forbrug for denne hobby? Fokusere kun på at trimme de ting, du ikke længere føler stærkt for – ellers vil du bare vende tilbage til dem.

Sparetip 4. Tilmeld dig butikkernes kunde kort ordninger, fx IKEA Family og FDB / COOP kundekort. Du får som regel gode procenter på udvalgte varer, og du kan ved køb i dine SuperBrugs få udbetalt den såkaldte dividende.

Sparetip 5. Lav dine egne gaver i stedet for at købe ting fra butikken. Du kan lave mad, stearinlys, brød, kager, sæbe, og alle mulige andre ting i hjemmet nemt og billigt. Disse bliver til spektakulære gaver til andre, fordi de involverer dit personlige præg.
Husk også en personlig håndskrevet hilsen sammen med gaven. Dette vil gøre det endnu mere speciel end noget, du kunne eventuelt købe nede i storcenteret, plus det sparer dig penge (især i det lange løb).
Sparetip 6. Brug 30 dags-reglen. Når du overvejer at gøre et unødvendig køb, vent så 30 dage, og spørg så igen dig selv, om du stadig ønsker tingen?. Ofte vil du opdage, at trangen til at købe er gået og du har sparet dig selv nogle penge ved blot at vente. Hvis du vil, kan du endda skrive en “30 dage liste”, hvor du skriver produkter ned og de dage du genoverveje det, men faktisk er det at foretrække at holde listen i hovedet, fordi er det ikke vigtigt, glemmer du det alligevel.

Sparetip 7. Skriv en liste, inden du går på indkøb – og hold dig til den. Man skal aldrig gå ind i en forretning uden en idé om, hvad man vil købe, mens man er der. Lav omhyggelig en plan for, hvad du vil købe, før du går, og hold dig så strengt til denne liste, når du går rundt i butikken.
Læg aldrig noget i vognen, der er ikke på listen, uanset hvor fristende og hvor billigt tilbudet er. På denne måde vil du opleve at du spare en masse penge.

Psykologisk sparetip:
Når du handler ind, så prøv i en periode kun at medbringe kontanter.
Du vil snart opdage, at du er mere modvillig til at bruge “fysiske” penge

Sparetip 8. Inviter venner over til dig selv i stedet for at gå ud på café eller restaurant. Næsten alle aktiviteter i hjemmet er billigere end at gå ud. Inviter nogle venner over til en lækker grillaften, spil WII eller se en DVD. Alle vil have det sjovt og omkostningerne vik være lave. Bonussen er ofte, at dine venner invitere dig næste gang.

 

Sparetip 9. I stedet for at smide beskadiget tøj ud, reparere det i stedet.
Lad vær med at smide en skjorte ud på grund af en manglende knap – sy en ny på med matchede tråd. Smide ikke bukser ud på grund af et hul i dem – påsy en lap af en slags og gem dem til gør det selv arbejde i huset eller i haven. Syning af en lap kan mestres af enhver – det tager kun et par minutter og det sparer en masse penge ved at holde dig fra at købe nyt tøj, når du egentlig ikke har brug for det.

LÆS DEL 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*