Pluk dine blåbær i naturen

Det er altid sundt at spise frugt og grønt, men det er også nemt at blive snydt til at betale i dyre domme for produkter, som bliver fremhævet som super sunde.
Et godt eksempel er butikkernes blåbær, der nemt sælges for 20-25kr for 100 gram, hvilket mange danskere er villige til at betale, da forskning jo har vist at blåbær kan fremme helbredet.
Problemet er blot at butikkernes blåbær er af den amerikanske type, men det er de vilde blåbær der har den gavnlige effekt. Du betaler med andre ord for et produkt, i den tro at det er et superprodukt, selvom det reelt slet ikke er tilfældet.

LÆS ARTIKEL: Hjemmelavet blåbær is med yoghurt

Vil du have vilde blåbær er der ikke andet for end, at besøge den danske natur, skove og heder og selv plukke dem.

Vilde blåbær har mange sundhedsmæssige fordele. Med et højt indhold af antioxidanter, vitaminer og andre næringsstoffer, kan blåbær modvirke ældning, forebyggelse af kræft, forebyggelse af urinvejsinfektion, og hjælpe i forebyggelsen eller bekæmpelse af mange andre sygdomme.
Den ernæringsmæssige værdi af blåbær er størst når bærene ikke har mistet næringsstoffer, dvs. på grund af varme eller kulde.

Amerikanske blåbær er beslægtet med vores hjemmelige blåbær og mosebølle bær, de er større og giver et større udbytte per plante.
Men der er tvivl om de sundhedsfremmende effekter af den amerikanske type, som sælges i de fleste butikker. Forskning har KUN kunne påpege en helbredsmæssig effekt ved de noget mindre vilde nordiske blåbær, som du heldigvis kan finde mange steder i den danske natur.
Du kan nemt se forskel på de sunde blåbær og den amerikanske type, fordi kun rigtige blåbær og mosebøller har blåt frugtkød. De amerikanske blåbær har hvidt eller grønligt frugtkød.

Blåbær har en meget sød smag, som du kan nyde bare ved at spise dem alene eller kombineret med mange andre produkter. Det gør dem meget velegnet til smoothies, ikke kun for smag, men for de store sundhedsmæssige fordele. Blåbær vil tilføje dens naturlige sødme til alle smoothies, ligegyldigt hvad andre ingredienser de kombineres med. Derfor er der en overflød af blåbær smoothie opskrifter. De to opskrifter vi har listet her kommer i forskellige former og forhåbentlig vil du nyde dem begge.

LÆS ARTIKEL: Opskrift på hjemmelavet koldskal med kammerjunker

Blåbær og Yoghurt Smoothie Opskrift 1
Det skal du bruge til blåbær smoothie med joghurt:
½ kop vilde blåbær eller mosebølle bær
½ kop blåbær yoghurt
½ en banan
½ kop is

Sådan laver du blåbær smoothie med joghurt:
Blend banan, is og yoghurt sammen, indtil bananen er godt blandet.
Tilsæt blåbærene og blend på lav hastighed i ca. 30 sekunder.

Blåbær Smoothie Opskrift 2
Det skal du bruge til blåbær smoothie:
1/4 kop vilde blåbær
1/4 kop vilde blåbær hakket i små stykker
1 spiseskefuld honning
½ banan
½ kop knust is (isterninger)

Sådan laver du blåbær smoothie:
Start med at blende isen, banan, honning, og de hele blåbær med høj hastighed. Tilsæt først de hakkede blåbær, lige smoothien hældes op. Rør og nyd en fantastisk frugtagtig smoothie
Tilføj en håndfuld blåbær i stedet for sukker til din smoothie for en naturligt sød og meget sund drik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*