Gratis antivirus

Leder du efter et godt gratis antivirus program til Windows 7? Her er 4 af de bedste antivirus-værktøjer til Windows 7.

Et godt antivirusprogram er en nødvendighed på alle Windows-computer, især en, der vil blive anvendt til websurf eller fildeling. Med stigende brug af PC til fortrolige oplysninger, har sikkerheden aldrig været vigtigere, tænk hvis nogen hackede din NemID!

Mange virksomheder vælger at betale dyrt for antivirus-software, men de fleste hjemmebrugere vil en god løsning ved blot at vælge de gratis beskyttelsespakker.

Pas på prøveversionerne
Mange PC’er kommer med prøveversioner af fx Norton 360 eller McAfee Secure – de vil typisk være gratis i en begrænset periode, hvorefter det koster et fast årligt beløb for at få beskyttelsen.
Der har dog været en del undersøgelser af professionelle sikkerhedsfirmaer der tyder på, at de betalte versioner sjældent er pengene værd. De gratis programmer finder de samme trusler som betalingsversionerne, og du sparer rigtig mange penge!

Mange virksomheder tilbyder en gratis antivirus, som giver grundlæggende beskyttelse, den ideelle løsning til personlig brug computere.

Hvad skal man se efter i et antivirusprogram

Hvilket program der er det bedste gratis antivirus til Windows 7 kommer bestemt an på, hvad du anvender computeren til. En computer, der bruges til at browse på internettet har brug for en real-time scanner, som kontrollerer al ind og udgående trafik på computeren. Hvis computeren bliver brugt til fildeling (Torrent deling), bør din antivirus have mulighed for at skanne udvalgte filer.
Du bør også vælge en antivirus som skanner din computer på planlagte tidspunkter ud fra en fastdefineret tidsplan. Nogle programmer kan også scanne POP3 e-mails, webmail og chatbeskeder.
HUSK i øvrigt, at de fleste seriøse on-line mailklienter som fx GMail og HotMail har en indbygget virusskanner, vælg altid kun en Internetbaseret email udbyder som tilbyder gratis antivirus.

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials (MSE) er Microsofts afløser for One Care – programmet er tilgængeligt under Microsoft download. Den største fordel ved MSE er, at det har en meget lille hukommelsesforbrug, så det vil ikke sløve computeren, selv når programmet undersøger computeren i real-tid.
MSE kontrollerer for Microsoft-opdateringer og opdaterer løbende sig selv automatisk. Det har en enkel brugergrænseflade, og det vil køre planlagte scanninger uden påmindelser.

Avast Home Edition
Ud over den grundlæggende antivirus beskyttelse, har Avast også antispyware, antispam og firewall-beskyttelse. Det kan beskytte mod web-virus, identitetstyveri og phishing (websider der udgiver sig for at være fx banken). Avast er kompatibel med både 32 bit og 64 bit udgaverne af Windows 7, og det tager ikke selv en masse hukommelse eller CPU. Den har en relativt kort skannings tid, desværre giver den gratis version ikke giver mulighed for planlagte scanninger. En af de bedste funktioner i Avast Home Edition er, at der er en masse muligheder for at tilpasse programmet, du kan blandt andet ændrer udseendet og hvor meget CPU der skal anvendes.

AVG Free

AVG Free er vel nok den mest populære og effektive løsning, som mange anser for at være den bedste gratis antivirus til Windows 7. Det er blandt de meget få antivirus-programmer, der er officielt kompatible med Microsoft Windows.. AVG Free indeholder antispyware, en e-mail scanner, og et indbygget skjold, der fungerer som et antivirusprogram.
Der er en valgfri værktøjslinje, der kan medtages under installationen for ekstra beskyttelse, et enkelt og let at brugergrænseflade som i Avast, og en masse muligheder for tilpasse til dit behov. Scanningshastighed for både planlagte og on-demand scanner kan indstilles, men det er klart at en hurtigere skanningstid vil bruge mere CPU.

Avira AntiVir Personal
Avira AntiVir Personal beskytter mod spyware, malware, vira og rootkit trusler. AntiVir Guard beskytter computeren i real-tid. Avire AntiVir Personal indeholder desværre ikke en e-mail scanner, men det vil scanne indholdet af e-mail, så snart e-mail er blevet åbnet.
Avira AntiVir giver mulighed for planlagte scanninger og automatiske opdateringer, men en anmodning om at købe premium beskyttelse vil poppe op hver gang programmet er opdateret.

Disse fire er blandt de bedste gratis antivirus til Windows 7. De har alle lidt forskellige muligheder, og selvfølgelig både fordele og ulemper, men egentlig er de er alle nogenlunde lige på point. Når det kommer til stykket er valget mest et spørgsmål om personlige præferencer, du kan roligt vælge en hvilken som helst af dem for en sikker computer.