Gratis clipart

Selvom Microsoft Word tilbyder mange multimedieklip og clipart tegninger, så er det ikke altid at det slår til. Heldigvis kan du finde en masse gratis clipart på nettet, og så er det rimeligt at få fat. Vi giver dig her en række gode råd til at downloade cliparts fra Internettet.

Særlige regler
Selvom du frit henter gratis tegninger fra nettet, så er det ikke sikkert at du må anvende billederne fuldstændigt frit. Ofte kan det være gratis at benytte for private, mens firmaer skal købe en licens for at bruge billederne. Undersøg altid betingelser og regler for brug, inden du henter og bruger clipart.

Sådan henter du clipart
Normalt kan du hente tegningerne fra de gratis sider på nettet med offentlig tilgængelige cliparts, blot ved at klikke på linket, herved vil du typisk blive ført til en side med en version i høj kvalitet af tegningen. Alternativt kan du højreklikke på billedet og vælge ”Gem billede” eller ”Save destination as…”.

Ikke alt er lovligt

Cliparts på nettet kan desværre være stjålet fra andre websider, som faktisk ejer rettighederne til det pågældende billede. Det kan selvsagt være svært at vurdere om et billede er tyvstjålet fra en webside eller kreativ person, men er du i tvivl så bør du ikke downloade det.
Ligner udseendet noget du har set andre steder, så er det sikkert beskyttet af ophavsretten og bør ikke bruges uden tilladelse af rettighedshaveren.

Hvor kan man hente gratis clipart

Når du finder en side med gode gratis clipart, så sørg for at gemme et bogmærke/bookmark i din browser, således at du ikke behøver at spilde tid på at lede efter siden en anden gang.
Sparet-er-tjent.dk har samlet en række links til de bedste clipart hjemmesider på nettet. Husk at bogmærke denne side (CTRL-D).

Links til gratis clipart

AllFreeClipart.com – Tusinder af clipart billeder der benyttes frit. Siden er nem at bruge med store thumbnails.

http://www.free-clip-art.com – Gratis vektor og GIF clipart, må bruges frit til studie og personlige projekter

Microsoft Office Clipart – Gratis clipart til brug i MS Office. Du kan søge blandt mere end 1.000 billeder.

http://clipart-library.com/ – Clipart billeder af pile, flag, animerede gifs og skilte til din webside.

FreeClipartNow.com – En meget stor samling af offentlige tilgængeligt clipart grafik til dine præsentationer, websider, dokumenter og e-mails.

http://www.pdclipart.org/ – Public Domain Clipart – En enorm samling af frit anvendelige clipart. Siden er nok den bedste af de nævnte sider, og det er sjældent at du ikke finder det materiale du søger.
Der er clipart med dyr, fødselsdage, mad, verdens flag, skilte, ansigter og meget mere… God fornøjelse