Udnyt de lave boligpriser – de stiger igen!

Skal du investere i et hus, så er det nu at du skal investere da boligpriserne er meget lave i øjeblikket. Alle eksperter peger på, at det er meget sandsynligt at boligpriserne stiger i de kommende år. Udviklingen i huspriser vil gøre, at du sandsynligvis kommer til at betale væsentlig mere for drømmeboligen om få år.

Boligmarkedet  i Danmark er på standby i øjeblikket, det betyder at der er boliger der sættes til salg for langt mindre end deres reelle værdi. Du kan med andre ord købe en villa, hvor sælger har investeret en større sum i renovering, end han kan sælge boligen for igen.
Det er ikke ualmindeligt, at boligerne sælges mellem 5-10% under deres egentlige vurdering, hvilket betyder at du får en salgspris der er til fordel for køberen af boligen, men sjældent en god forretning for sælgeren.

Sådan finder du drømmeboligen

Ejendomsmæglere har rigtig mange boliger på hylden, så det er vigtigt at du er opmærksom, når du er på udkig efter huset. Her er et par tips du kan bruge, men det er klart at der mange faktorer der indgår når man skal investere i et hus.

Størrelse: En opgørelse har vist at de mest populære huse er dem der er mellem 115-125 m2. Det betyder at de typisk vil være en bedre investering end større huse, da disse ikke længere er så populære blandt danskerne pga. stigende varmeudgifter og måske stigende boligskatter. Du skal i øvrigt være opmærksom på, at de mindre huse typisk har en højere kvadratmeterpris.

Hus til leje en dårlig idé: Drop ideen om at leje et hus, det er meget

sjældent en særlig god forretning for lejeren af et hus. Den lave flexrente F1 har gjort, at det næsten altid bedre kan betale sig at eje frem for at leje. Har du overvejet at leje et hus, fordi du synes det er billigere, så overvej hellere et afdragsfrit lån.
Køber du et hus med et afdragsfrit F1 lån, så vil du med høj sandsynlighed stadig have en væsentligere billigere husleje, end hvis du i stedet havde lejet huset.
Med de lave huspriser der i øjeblikket, vil dit hus om 10 år være væsentlig mere værd end i dag. Du kan derfor gøre en rigtig god investering, selvom du ikke afdrager på lånet i de første 10 år, så vil du formodentlig stadig tjene på din boliginvestering.

Natur eller by: Når du kigger efter et hus, så er beliggenhed naturligvis en af de vigtigste faktorer. Skal huset ligge i centrum eller skal det ligge i naturskønne omgivelser. Uanset hvad du vælger er der fordele og ulemper, et hus i centrum betyder mere støj og mindre frisk luft. Et hus i en soveby tæt på naturen har andre fordele, du skal huske at et hus tæt på skov og natur godt kan kombineres med gode transportmuligheder. Har du fundet drømme huset i en mindre landsby tæt på en større by, er det vigtigt at du sikrer dig en god infrastruktur.
I større byer som Odense, Århus og Aalborg har man typisk mulighed for, at bo meget tæt på naturen samtidig med, at man hurtigt kan komme ind til byen og dens mange muligheder. I Aalborg er området nord for Hammer bakker populært pga. den unikke beliggenhed ved skov og storby, en af disse byer er Uggerhalne, hvor boligerne ligger tæt ved skov, E45 og bybusser.


Boliga.dk og Boligsiden

De bedste sider på nettet er klart Boliga og Boligsiden, du kan overvåge huspriserne og få en daglig opdatering over nye boliger i dit område. Du kan også se tidligere salgspriser for husene, men reelt er denne information ikke til megen værdi, eftersom du ikke kan se hvor meget det pågældende hus er renoveret for igennem det nuværende ejerskab.
Der er mange boligejere, der sælger deres nyrenoverede boliger til mindre, end hvad de selv har investeret i dem, simpelthen fordi det er købers marked i øjeblikket. Har du fundet drømmeboligen, ser tendensen dog ud til, at du skal handle hurtigt da boligpriserne meget hurtigt kan begynde at stige igen.