Billig varme

Når det er koldt udenfor, så er det nødvendigt at varme hjemmet op, desværre er de stigende afgifter med til, at gøre det til en særdeles dyr fornøjelse.

Sparet-er-tjent.dk giver dig her en række nemme råd til, at spare penge på din varmeregning, uden at gå på kompromis med komfort.

Hvad kan du nemt gøre for at få din bolig til at blive eller føles varmere, når det er koldt udenfor? Få svarene her.

Billig varme 1: Ens temperatur i hele huset
Det er meget vigtigt, at du har den samme temperatur i alle husets rum, da du ellers risikere at nogle radiatorer skal arbejde helt forgæves. Et koldt rum skaber også ubehagelig træk, og i værste tilfælde kan riskere den livsfarlige skimmelsvamp.

Billig varme 2: Brug brændeovnen fornuftigt
Køb dit brænde med omtanke, da det næppe kan betale sig, at betale 2.000kr for et brændetårn med 2rm brænde. Du skal altid købe dit brænde så billigt som muligt, hvilket oftest betyder at du skal købe det privat.

Billig varme 3: Giv radiatoren luft
En moderne radiator fungerer ved hjælp af konvektion, dvs. at den trækker kold luft ind i bunden, hvorefter den opvarmes og sendes ud i toppen af radiatoren. Det er derfor vigtigt, at du ikke placere store møbler eller radiatorskjulere foran din radiator.
Der skal være ca. 20cm fri luft foran radiatoren.

Billig varme 4: Brug gardinerne som isolering
Trækker du gardinerne og persienner for om aftenen, så vil det have en kraftig isolerende effekt, da meget varme mistes i et vinduesparti.
Om dagen kan vinduerne dog tjene til at indfange solens energi, så du skal selvfølgelig rulle gardinerne fra igen om morgenen.

Billig varme 5: Hold kroppen varm

Ingen grund til at fyre med dyr naturgas, olie eller fjernvarme af, hvis du kan varme dig med en tyk sweater eller sokker. Det kan være hyggeligt at have et ekstra tæppe i sofaen, og du kan spare mange penge.

Billig varme: Luft ud ofte og kortvarigt
Hvis du har en meget høj luftfugtighed, så er det væsentligt dyrere at varme huset op, da tør luft hurtigere bliver opvarmet.
Når du lufter ud, så gør det i et par minutter to gange om dagen.
Ofte vil det være en god idé at slukke for varmen, men i praksis er det sjældent muligt, da det tager for lang tid. Et alternativ kan være en radiatortermostat der automatisk opdager et åbnet vindue.