Tjene mange penge

Hvis du tror at man bliver rig ved at spille Lotto eller ved at tjene hurtige penge, så bliver du det med stor sandsynlighed aldrig!

For at blive rig i Danmark kræver det, at man tænker sig godt om og handler rationelt.

Hvad betyder det at være rig? Betyder det, at du aldrig mere skal bekymre dig om udgifter, at blive økonomisk uafhængig. Eller ønsker du at kunne købe alt hvad hjertet begærer.
Vil du på tidlig pension i en lille hyggelig italiensk landsby, eller måske på en strand i Thailand.

Begynde at spare på dine udgifter. Sparet-er-Tjent.dk indeholder en masse artikler om, hvordan du kan spare penge i hverdagen og strække din indtægt. Eksperterne foreslår at du skal investere 10-15 procent af din månedlige indkomst, for senere at kunne skabe en privat formue.

Modstå fristelser. Lad være med at støtte Danske Spil og de andre spil udbydere. Køb en gammel bil og spis på ikke på de dyreste restauranter. Kan du opstille nogle simple leveregler, vil du have tusindvis af ekstra kroner senere i livet.

Lev sundt. Når du passer på dig selv, så reducerer du også risikoen for længere perioder på sygedagpenge og dyre medicin udgifter. Og så får du sandsynligvis også flere aktive år på arbejdsmarkedet.
Man kan også argumentere med, at det ikke er særlig sjovt med en fyldt bankkonto med et svigtende helbred – det er sjovere at være rig og sund.

Tag en uddannelse. Alle undersøgelser peger på, at det i længden bedst kan betale sig, at tage en mellemlang eller lang uddannelse. Godtnok er der nogle sure år på SU, men set over et helt arbejdsliv, så er der ingen tvivl – du bliver aldrig rig som fabriksarbejder eller kassedame!
Bonus ved en uddannelse er, at jobbet ofte er langt sjovere end at stå ved et samlebånd.

Får du ikke en uddannelse, har du stor risiko for at gå arbejdsløs i en længere periode i livet, da Danmark desværre er i en økonomisk svær situation.
Når du vælger uddannelse, så kig på hvilke jobmuligheder der reelt eksistere. Danmark har pt. en masse arbejdsløse akademikere der formodentlig aldrig får job, eftersom deres uddannelse er målrettet en offentlig sektor der skrumper kraftigt i disse år.

Bliv gift. Gifte mennesker er generelt sundere end singler. De har færre udgifter og de kan også spare på boligudgifterne, hvilket i sidste ende giver dem flere penge at investere. Og fordi gifte folk lever længere, kan de arbejde og spare op i længere tid.