Sådan får du styr på økonomien – gratis budgetskema

Opsparing

Har du problemer med få pengene til at slå til, eller har du en gabende tom bankkonto ved månedens udgang. Så er det særdeles klogt at stoppe op, og justere din privatøkonomi inden kassekreditten overtrækkes eller kreditorer slæber dig i RKI.

Læg et budget

Du kan nemt tro at du har flere penge til rådighed, end du rent faktisk har. Det betyder at du ender med et minus hver måned.

Du er godt på vej mod en bedre økonomi, når du starter med at udfylde et budgetark hvor du finder alle de indtægter du har, herefter kan du begynde at finde alle de udgifter der belaster dit budget på negativsiden.

De fleste familier har typiske relativt nemt ved, at overskue hvilke indtægter de har, det er dog straks svære at finde alle udgiftsposterne. Summen af dine udgifter skal være noget lavere end dine udgifter, da du er nødt til at have et vist rådighedsbeløb for at din privatøkonomi er i balance.

Hvor stort skal familiens rådhedsbeløb være? Det er et meget individuelt spørgsmål, eftersom det kommer meget an på jeres situation og jeres vaner. Reelt skal I gøre det klart, hvilken type familie I er!

Download: Gratis Excel budgetskema