Ekstra indtægt hjemmefra – sådan kan du komme i gang

Den danske økonomi er famlende i disse år, og der findes ikke længere nogen jobgaranti uanset din baggrund eller uddannelse. Det er derfor helt naturligt, at mange danskere begynder at kigge efter måder, hvorpå de kan tjene ekstra penge.
I denne artikel vil vi kort beskrive nogle af de bedste måder, at komme i gang med at tjene penge hjemmefra.

Set fra et økonomisk synspunkt, vil du altid være mindre sårbar, såfremt du bliver i stand til at skabe flere forskellige indtægtskilder. Det vil være fornuftigt at starte med at arbejde ved siden af dit normale 8-16 job, men får du for alvor succes kan du jo overveje at kvitte dit gamle job og blive herre i eget hus.

Tip 1 – Start din egen forretning

Du kan naturligvis lave din egen professionelle webshop fx ved hjælp en DanDomain butik, men du kunne også overveje at ”leje” dig ind hos en eksisterende butik da det er langt nemmere. Fordelen ved at flytte ind hos en eksisterende butik er, at du slipper for at skulle bygge en fancy hjemmeside op og du slipper for at skulle annoncere for dine produkter.
I USA og Kina er der mange mennesker der lever af deres indkomst fra siden Ebay, fænomenet er endnu ikke så udbredt i Danmark, men QXL og Trendsales kunne være et godt sted at starte.
Du kan sælge alt mellem himmel og jord, måske kan du købe store varepartier som du sælger videre til brugerne på Trendsales. Måske er du en dygtig gør-det-selv’er der kan lave hjemmelavet ting, som andre folk er villige til at betale for – fx er hjemmestrikkede tøj i høj kurs hos mange.
Du kan også starte med at sælge din gamle garderobe, det brugte IT-udstyr eller andre gamle ting som du ikke længere bruger, men som andre mennesker stadig vil betale penge for.

Tip 2 – Investor

Har du flair for at investere dine sparepenge, og ved du at du skal bruge hjernen og ikke hjertet, så skal du overveje at bruge din fritid på, at få forøget din formue ved investering i aktier og obligationer.
Det er en af de mest anbefalede metoder til, at skabe en ekstra indtægt hjemmefra, men det er naturligvis ikke uden risiko. LÆS OGSÅ:Sådan tjener du penge på aktier. Danskerne tænker typisk ikke på Investering som et mulig kandidat til en ekstra indkomst – men for de dygtigste private investorer kan det være yderst rentabelt uden, at være voldsomt tidskrævende.
Om du skal investere i aktier, fast ejendom, obligationer afhænger mest af din præferencer og din risikovillighed, for der er jo en risiko ved alt.
Du vil nødvendigvis skulle sætte dig grundigt ind i de strategier og generelle råd, der gør at du ikke tager unødvendige risici og taber dine penge. Med andre ord, så er al begyndelse svær, og du skal lære at investere dine penge. Det er værd at bemærke, at det kræver en særlig psyke at blive en dygtig investor, det nytter ikke at investere penge, hvis du ligger søvnløs af bekymring over de svingende kurser.

Tip 3 – Dit eget servicebureau

En anden måde at tjene ekstra penge på er, at begynde at tilbyde dine services enten lokalt eller på nettet, afhængigt af dine evner og ønsker. Skal du være vinduespudser, gartner for naboen eller tekstforfatter af lejlighedssange. Det er egentlig kun fantasien der sætter grænsen for, hvad du kan tjene penge på.
Når du skal i gang med at tjene penge på dine udbudte services, så er det vigtigt at du reklamerer for din forretning. Hvorvidt du skal bruge den lokale avis eller Internettet afhænger i høj grad af dine potentielle kunder, da ældre mennesker foretrækker avisen og de yngre generationer helst skal finde det på nettet. Annoncering på nettet kan du billigst gøre ved hjælp af Google Adwords, da man her kan lave målrettede reklamer baseret både på alder, køn, geografisk placering og meget mere.