Bryllup budget

Romantisk bryllup
Bryllup budget

Når man planlægger et bryllup, er det vigtigt at holde styr på økonomien for at undgå ubehagelige overraskelser. Her får du en oversigt over de vigtigste budgetposter til et bryllup og nogle tips til, hvordan du kan holde omkostningerne nede, uden at gå på kompromis med dagen.

1. Bryllupsfesten

Bryllupsfesten er ofte den største udgiftspost. Her er nogle punkter, du skal overveje:

 • Lokation: Overvej et sted, der tilbyder pakker, der inkluderer mad, drikke og personale. Alternativt kan I vælge et mindre traditionelt sted som en have eller et forsamlingshus.
 • Mad og drikke: Buffeter kan ofte være billigere end en serveret middag. Overvej også at have en åben bar i en begrænset periode for at holde omkostningerne nede.

2. Tøj og tilbehør

Bryllupstøj kan hurtigt løbe op i pris, men der er måder at spare på:

 • Brudekjole og jakkesæt: Overvej at købe brugt eller leje bryllupstøj. Der findes mange gode genbrugsbutikker og online markedspladser som fx Trendsales, hvor man kan finde flotte kjoler og jakkesæt til en brøkdel af prisen.
 • Tilbehør: Lån smykker af venner eller familie, eller køb enkle, men elegante tilbehør i discount butikker.

3. Fotografi og video

At forevige minderne fra dagen er vigtigt, men det behøver ikke at sprænge budgettet:

 • Fotograf: Book en dygtig amatørfotograf eller en professionel i færre timer. Du kan også bede gæsterne om at tage billeder og dele dem med jer.
 • Video: Hvis budgettet er stramt, kan I overveje at undvære en videograf og i stedet få en ven til at filme de vigtigste øjeblikke.

4. Musik og underholdning

Musik og underholdning skaber stemning, men kan også være en stor udgiftspost:

 • DJ eller band: En DJ er ofte billigere end et live band. Alternativt kan I lave en playliste på Spotify og bruge en god højttaler.
 • Anden underholdning: Overvej en fotoboks, som I kan leje billigt, eller kreative DIY aktiviteter for gæsterne.

5. Dekorationer og blomster

Dekorationer og blomster kan være en anden stor post på bryllupsbudgettet:

 • Blomster: Vælg sæsonens blomster og køb dem i en lokal blomsterhandler eller på et marked. Overvej også at lave dine egne blomsterdekorationer.
 • Dekorationer: DIY dekorationer kan spare jer mange penge. Brug genbrugsmaterialer og få hjælp fra venner og familie.

6. Transport

Transport til og fra brylluppet kan også være en udgift, der skal overvejes:

 • Bil: Lån en flot bil af en ven eller familie, eller lej en bil for en dag. Hvis brylluppet og festen er tæt på hinanden, kan I måske helt undgå transportudgifter.
 • Gæster: Hvis I har mange gæster, der kommer langvejs fra, kan det være en idé at arrangere fælles transport eller sørge for en liste over lokale overnatningsmuligheder.

7. Bryllupsrejse

Selvom bryllupsrejsen ofte ikke tælles med i selve bryllupsbudgettet, er det en udgift, der skal planlægges for:

 • Rejsemål: Vælg en destination, der passer til jeres budget. Overvej også at udsætte rejsen til en lavsæson, hvor priserne er lavere.
 • Varighed: En kortere bryllupsrejse kan være lige så romantisk og mindeværdig som en længere tur.

Afslutning

At planlægge et bryllup med økonomien for øje kræver lidt ekstra planlægning og kreativitet, men det er helt klart muligt at få en fantastisk dag uden at sprænge banken. Husk, at det vigtigste er at fejre jeres kærlighed og skabe minder sammen med dem, I holder af.

Se flere artikler om at holde et fantastisk bryllup: https://sparet-er-tjent.dk/?s=bryllup