Hvordan laver man en hjemmelavet drage?

Drageflyvning er en afslappende aktivitet, som både store og små kan lave sammen. For at gøre det lidt sjovere, kan du lave din egen drage, kun fantasien sætter grænserne. Overskrift på en drage du nemt kan lave alene eller sammen med ungerne.
En hjemmelavet drage er billigere end en færdiglavet drage, og så er der en stor tilfredsstillelse i, at se sin egen kreation flyve højt oppe i luften . en hjemmebygget drage bringer helt sikkert oplevelsen op på et nyt niveau. Børn vil elske at bygge en drage sammen med en voksen, samværet omkring dragen vil også udfordrer deres naturlige kreativitet og du bør helt sikkert lade børnene stå for udsmykningen af dragen.


Instruktioner – sådan bygger du en drage


Ting du skal bruge til din drage:

  • To tynde rundstokke – kan købes i fx Bauhaus eller Silvan trædyvler
  • Drage snor af tynd nylon
  • Hobby kniv (stanley kniv)
  • Silkepapir
  • Lim
  • Stykker af stof

Byg din egen drage – Trin 1.
Lav en 60 cm lang pind (rundstok) og en på 40 cm. Sæt en streg på den lange pind 40 cm fra enden (dvs. 2/3 inde) – sæt en streg på den korte pind ved 20 cm (dvs. på midten).

Byg din egen drage – Trin 2.
Læg pindene i en kors, så de mødes på de streger du har markeret i trin 2. Bind pindene sammen med snor. Det er bedst at bruge et kors mønster for at sikre det stærkeste hold. Bind en stram knude og klip overskydende streng af.

Byg din egen drage – Trin 3.
Skær et hak i hver ende af pindene på et par millimeter (ca. 3mm) med hobbykniven. Hakkene skal være brede nok til at nylon snoren kan glide ind.

Byg din egen drage – Trin 4.
Vrikkel snoren rundt om den øverste pind to gange, lige under hakket. Sæt snoren på top, og sno den igennem de resterende tre resterende pinde for at lave en diamant. Vær sikker på at sno snoren omkring hver hak to gange for ekstra sikkerhed. Træk i snoren, så det er stramt, og bind en knude i toppen.
Du skulle nu gerne have skellettet til en drage.

Byg din egen drage – Trin 5.
Skær et 61 cm langt stykke snor og bind det til den ene ende af den korte pind. Bind nu en lille sløjfe i den anden ende af snoren og fastgør den til den modsatte side af den korte pind. Snoren skal få pinde til at bøje en smule (ca. 10-15 grader).

Byg din egen drage – Trin 6.
Læg et stort stykke silkepapir (alternativt avispapir eller plastik) over dragen. Skær forsigtigt papiret i form af dragen, men sørg for at papiret er mindst en 1,3 cm større end dragen på alle sider. Skær 4 cm af alle hjørnerne på papiret.

Byg din egen drage – Trin 7.
Læg papiret ned på en flad overflade. Omhyggeligt påfører du nu lim langs kanten af papiret (brug ikke for lang tid, da det ellers bliver svært at styre). Læg den forreste del af dragen på papiret. Fold kanterne på papiret op over snorene og tryk den ned på den anden side af papiret. Snorene skulle nu være indkapslet af papir.

Byg din egen drage – Trin 8.
Skær et 122 cm langt stykke snor. Bind den ene ende af snoren til toppen af den lange pind, træk det under dragen og bind den anden ende af snoren til bunden af pinden. Dette kaldes kølen og er, hvor den lange dragesnoren senere skal bindes på.

Byg din egen drage – Trin 9.
Find et stykke stof på ca. 1 meter – alternativt kan du bruge en gammel T-shirt. Skær nu stoffet i små strimler på ca. 5-8 cm. Bind stykkerne på undersiden af dragen tæt på bunden af den lange pind.

Byg din egen drage – Trin 10.
Bind enden af dragesnoren, længden er efter temperatment, fast på kølen så tæt på der hvor pindene krydser hinanden (korset).
Du har nu en færdig drage – så er det bare at komme ud i naturen med ungerne og finde et sted med masser af vind. God fornøjelse med den gratis underholdning for hele familien.