Carport tegninger

(Download carport tegninger nederst i denne artikel)

En carport er en rigtig god investering, da du passer på dine køretøjer og sparer tid på afisning om vinteren.
Det er et projekt som de fleste vælger at gøre som et gør-det-selv-projekt (GDS), men som ikke alle slipper heldigt fra, da man glemmer helt grundlæggende regler og retningslinjer.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de ting du skal overveje, inden du begynder at opsætte en carport på grunden.

Almindelig carport eller dobbeltcarport

Et spørgsmål som umiddelbart kan virke simpelt, er det måske alligevel ikke! Blot fordi du pt. kun ejer en enkelt bil, så kan det jo være at du vil fortryde den dag I køber en ekstra bil i husstanden.
Er der en reel chance for, at I køber en ekstra bil, så skal du også overveje at bygge en større carport med plads til begge biler.

Noen av disse behandlingene kan være en ereksjonmed.com/varer/kamagra-100mg-norge placebo-effekt. Noen kan gjøre mer skade enn godt.

Med en dobbeltcarport behøver I ikke længere diskutere, om det er konens eller mandens bil der skal holde i tørvejr.
Prisen for en dobbeltcarport er naturligvis højere end en almindelig enkelt carport, men prisen er faktisk ikke dobbelt så høj, typisk blot 25-40% dyrere.

Placering på grunden

Det er altid fristende at udnytte pladsen på grunden bedst muligt, og det gøres nemmest ved at placere carporten i skellet. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle carporte må placeres i skellet til naboen. Det der er afgørende er, at højden ikke overstiger de generelle regler, men der kan ligeledes være lokale restriktioner i lokalplanen.
Inden du kaster dig ud i et større GDS projekt, skal du derfor undersøge med myndighederne og undersøge hvordan du indsender en ansøgning om opførsel af en carport. Det er den såkaldt myndighedsvejledning, der skal være på plads inkl. stempel fra kommunen.
En byggesagsansøgning medfører som regel et gebyr til det offentlige, priserne varierer meget fra kommune til kommune, og prisen for ansøgningen ligger typisk mellem 900-4.000kr.

Materialer

Der er mange muligheder når du skal vælge materialerne til din kommende carport, skal den matche huset eller skal den bryde stilen og signalere noget nyt? Skal det være en basal eller eksklusiv carport? Skal den være vedligeholdelsesvenlig eller opføres billigst muligt.

Vi mener at det reelt kun er husejeren selv, der kan vurdere hvor mange penge de vil ofre på deres nye carport. Igen skal man være opmærksom på, at kommunen typisk har retningslinjer der skal overholdes. I nyere udstykninger er reglerne ofte særdeles restriktive, da man ikke ønsker at carporte skal ændre det generelle udseende af kvarteret.

Carport tegninger

Det kan være fristende selv at tegne carporten, men det er sjældent en god ide, eftersom designet skal godkendes og beregnes af myndighederne, således at man er sikker på holdbarheden i fx en storm.
Derfor er der mange byggemarkeder og tømmerhandler der tilbyder gratis carport tegninger, så længe du blot køber materialerne af dem. Gratis carport planer mod, at købe materialerne er ofte en meget god idé.

Links til gratis carport tegninger (åbner nyt vindue):

Enkelt carport tegninger og opsætningsvejledning (PDF)

Dobbelt carport GDS byggeplaner / tegninger (PDF)

Dobbeltcarport med redskabsskab, brændeskur eller 
cykelskur (PDF)