Sådan investerer du i vin

Hvorfor overveje at investere vin – er det overhovedet en god forretning? Ja, det er en meget lukrativ og sjov hobby, hvor du kan tjene en formue for en enkelt flaske.
Før du investerer i vin er det vigtigt at lære mere om, hvordan vinen er fremstillet, det vil give dig mulighed for at få et bedre idé om, hvordan vine modnes, da de ældre vine som en fingerregel er langt mere værd end de nye vine.

Hvordan invester du i vine
Nedenfor er nogle af de basale retningslinjer du bør kender inden du beslutter at investere i vin.

Vin tip 1. Kontakt en sommelier. Hvad er en sommelier? En sommelier (fra fransk: mundskænk) er den tjener, som tager sig af bestilling og servering af vin på finere restauranter. Denne tjener har stor viden og ekspertise om vin, han ved hvordan de fremstilles og prissættes.
Du kan også prøve at de forskellige vin fora på nettet, hvor brugerne giver hinanden tips om vine der har potentiale til mangedoble deres værdi.

Vin tip 2. Du bør vide det grundlæggende omkring, hvordan vinene er fremstillet. Prisfastsættelsen af en flaske vin afhænger i høj grad af klimaet, jorden, vingårdens færdigheder og omdømme, og druens genetik. Klimaet kan varierer fra år til år, så det kan bestemt være en større videnskab at vide hvilket år der er værd at investere i. Bedømmelse af en god årgang er noget som du i høj grad lærer over tid, men du kan som i tip 1 lærer meget ved at bruge forskellige fora på nettet.

Vin tip 3. Find ud af, hvilke vinmarker og vinproducenter der har det bedste ry. Besøger du en velanset vingård i Frankrig, vil de med garanti have vinflasker stående, som over tid vil blive en rigtig god investering.
LÆS OGSÅ: Tjen penge på vin

Vin tip 4. Vær helt klar over, at mange af de vine, der produceres i dag, er lavet til at blive drukket og ikke til at blive ældet på flaske. De fleste vine skal drikkes indenfor cirka to år, og disse vine vil naturligvis ikke stige i pris efterhånden som de bliver ældre.

Vin tip 5. Husk at prisen på vin ikke nødvendigvis er den bedste indikator for den faktiske kvalitet af vinen -mange vine er mærket med overvældende prisskilte blot fordi vinen er i stor efterspørgsel eller på mode. Selv om disse vine ikke nødvendigvis smager specielt godt, kan de stadig blive sjældne over tid, så overvej at købe en flaske som investeringsobjekt.

Vin tip 6. Selvom det lyder utroligt, så kan flotte etiketter, især dem præget med guld, i høj grad øge prisen på en flaske vin.

Vin tip 7. I lighed med andre gode investeringer, holder den gode kvalitet som regel værdien bedre end den middelmådige. Gode kvalitets vine vil også være en bedre investering over tid. Konsum vinene vil sjældent blive en god investering – så køb kvalitet hvis du vil beskytte din investering.