Spar penge på din smartphone – 10 grunde til at købe en Android

Når det kommer til danskernes mobiltelefoner, så har iPhone i de senere år nærmest været ensbetydende med den eneste smartphone.  

Men er den hypede telefon virkelig pengene værd?
Det finske Nokia har tabt slaget og gået over til konkurrenterne hos Microsoft, Apple succes med iPhone blev ultimativt understreget da Nokia droppede videreudviklingen af Symbian platformen.
Heldigvis er der dog en ny dreng i klassen der tør at tage kampen op imod Apple, og som allerede har vundet store markedsandele ved at gøre tingene bedre. Android er et mobilt styresystem som anvendes af flere forskellige producenter, modsat iPhone hvor Apple levere både hardware og operativsystemet iOS.
Skal du købe en smartphone, kommer her en guide til hvorfor du skal vælge Android. Android vs iPhone skal overvejes grundigt, da der er mange forskelle på de to produkter som man ikke umiddelbart ser.


1. Pris: En iPhone sælges til overpris

Det er en frustrerende oplevelse hver gang en ny iPhone bliver lanceret, alle de trofaste fans styrter ud og køber den nye model, som kun er moderat bedre end den forrige.
Android-telefoner er derimod præget af en udvidet kreds af producenter, det gør at der er konkurrence om forbrugernes gunst. En Android telefon fås i mange forskellige priskategorier, og du kan vælge den producent hvis design og features du bedst kan lide.

2. Tilgængelighed: En Android telefon kan købes overalt
Android telefoner er næsten universelt tilgængelige, i modsætning til iPhone, som kun er tilgængelige i Apple butikker og hos udvalgte butikker. Ydermere dikterer Apple prisen – hvilket vi bestemt ikke bifalder på Sparet-er-tjent.dk, eftersom det sjældent er til forbrugernes fordel.
Android telefoner lanceres som regel samtidigt overalt, hvor iPhone og Apples produkter derimod sendes til de store lande først. Apple gør dette for, at bevare eksklusiviteten, hvilket medvirker til at bevare kundernes loyalitet og drømmen om den nye model.

3. Widgets: Når en smartphone for alvor bliver smart
I modsætning til skærmen på iPhone, der er fyldt med ikoner, så kan Android-telefoner have desktops med widgets med et virkeligt formål – nemlig at give dig oplysninger ved et tryk med en finger.

4. Intet behov for software på computeren

iPhone kræver at du installerer iTunes på din computer, hvorefter du løbende skal synkronisere konstant for at gøre de mindste ting, såsom at overføre programmer, musik, videoer eller kontakter. Hvad værre er, at du kun kan synkronisere din iPhone med et begrænset antal computere.
Android-telefoner har ikke brug for en sådan binding (læs klods om foden) – så snart du har tilsluttet telefonen til en computer har du fuld kontrol over din smartphone. Dataoverførsel er lige så let som træk og slip på en Android telefon.

5. Bedre strømstyring: Igen har Apple gjort det svært
Du kan tænde og slukke Bluetooth, Wi-Fi, 3G eller GPS Netværk på din Android telefon ved blot at klikke på knapperne der findes på skrivebordet – dette sparer batteriets levetid. På en iPhone skal du langt ned i en kompleks menustruktur for at aktivere eller deaktivere disse funktioner.

6. Bedre browser

Webbrowseren på Android telefon er simpelthen fantastisk. For at vide, hvad jeg mener, er du nødt til at bruge og opleve det selv. Den er hurtigere end Safari, har alle de funktioner du med rette kan forvente fra en web browser og så understøtter den naturligvis Flash. En iPhone understøtter mærkeligt nok ikke Flash, hvilket begrænsen brugen af telefonen voldsomt.

7. Apps fra Marked
Ligesom med AppStore fra Apple, er der tusinder af apps til rådighed i Android Market. Der findes næsten altid et gratis modstykke til samtlige iPhone applikationer. Google udøver ikke den samme form for censur i sin app butik som Apple, de stoler derimod mere på den demokratiske bruger bedømmelse. Brugernes bedømmelse vil helt automatisk gøre, at de dårligste applikationer får færre downloads.

8. Ubegrænset Brugertilpasning
Android-telefoner kan tilpasses på næsten uendelige måder – hvilket slet ikke er muligt på iPhone, hvor meget er låst.

9. Ingen overvågning i Android

Apple har flere forskellige mekanismer indbygget i deres iOS operativsystem der sladrer om brugens færden på nettet, men som også potentielt set kan afsløre hvor du har været fysisk via den indbyggede GPS. Det er ikke muligt at slå disse overvågningsmekanismer fra!
Android har godt nok mulighed for, at sende nogle oplysninger til Google, som primært bruger dem til reklamemålretning, men du har mulighed for at sige ”nej tak”.

10. Android er en meget bedre forretnings mobil
En smartphone er ikke et stykke legetøj, den professionelle bruger kan få en fantastisk bruger oplevelse med sin Android. Der er synkronisering med Exchange serveren og alle de kendte Google tjenester er lige ved hånden. På en iPhone er man aldrig i tvivl om, at det er en proprietær platform, hvilket fungerer dårligt med den kommercielle brug. Man mærker tydeligt at Android er bygget op omkring nettet.