Tips til at spare penge i børnefamilien

Med de kommende nedskæringer i børnepengene, skal mange danske familier ud og finde ekstra penge. Kommende forældre er bekymrede over de stigende omkostningerne ved at få børn.

Men faktisk er det ikke så svært at spare på budgettet, hvis du er klar til nogle simple handlinger og holdningsændringer, der i høj grad kan reducere omkostningerne ved at opfostre børn
Enlige forældre vil ofte have behov for at at minimere udgifter, men en god fingerregel er, at alle familier løbende skal overvåge deres økonomi.
Lykkedes det dig, at praktisere nogle af sparetipsene herunder, vil du kunne se frem til tusindsvis af sparede kroner i gennem barnets første 18 år, og dine børn lærer at spare på forbruget, Læs også: Sådan lærer dine børn om penge.

Sparetip 1. Bleer og toiletvaner
I stedet for blindt at købe Libero eller Pampers, så prøv forskellige billige mærker også. Mange opdager, at der er andre alternativer end de dyre mærker. Børn er forskellige og bleer sidder ikke ens på to børn, derfor er det ikke en naturlov at den dyre ble passer og suger bedst.
Indtil flere tests har vist at den tyske kæde ALDIs bleer er nogle af de billigste på markedet, men de er samtidig også nogle af de bedst sugende med bedst pasform.
Men uanset hvordan du vender det, så er bleer en dyr udgift på budgettet i mange børnefamilier, derfor kan spare mange penge ved at gøre dit barn renligt så tidligt som muligt. Det er win-win situation, fordi barnet får øget selvtillid og du sparer mange penge på bleer.

Gammeldags stofbleer kan ikke anbefales, da de faktisk vil være væsentlig dyre i brug, da du skal bruge meget vand, strøm og sæbe på at vaske dem. Sandsynligheden for, at du løber træt i de gamledags stofbleer er således stor – så køb de moderne bleer i stedet.


Sparetip 2. Gå efter kvalitet og pris, ikke mærket
Dit barn bliver ikke lykkeligere af dyre mærker, de er ligeglade med hvad tøjet hedder, bare det er rart at have på. Tøj til børn i voksealderen er en betydelig udgift, derfor kan der være mange penge at spare, ved at købe tøj i H&M, Tøj & Sko eller Bilka.
Du viser ikke din kærlighed til barnet ved at købe dyre mærkevarer, din kærlighed som forælder er ikke noget du kan købe dig til.
Undgå mærkevarer og spar penge mens børnene er små, og i endnu højere grad når de bliver større.

Sparetip 3. Køb en brugt seng
Køber du en brugt barneseng kan du spare mange penge, det er muligt at købe god kvalitet til små priser, når blot du ved hvad du skal kigge efter.
Generelt skal du vide, at en seng fra fx Biva eller IKEA, sagtens kan bruges af flere børn, men ønsker du en kvalitet der virkelig holder, så skal du kigge efter Flexa, der er fremstillet i massiv træ.
Når du køber en brugt seng skal den helst ikke være for gammel, det kan give problemer med sikkerheden, eftersom man hele tiden strammer sikkerhedskravene.

Sparetip 4. Genbrug: dit andet og tredje barn bliver billigere
Faktum er, at børnetøj er dyrt og det sjældent når at blive særligt slidt, da børnene hurtigt vokser fra det. Så har du mulighed for at genbruge tøj, enten fra dine egne eller venners børn, så skal du bestemt gøre det.
Genbrug af tøj og legetøj vil spare jer mange penge og gøre, at familien kan bruge pengene til noget sjovere, fx en ferie sydpå.

Vidste du:
At mange mennesker ikke tror at børn kan arve hinandens sko, fordi det skulle kunne skade børnenes fødder. Det er faktisk ikke helt korrekt, så længe at skoene ikke er slidt skæve eller mønstret intakt.


Sparetip 5. Brug dit netværk
Du er sikkert ikke den første person, der har haft brug for en billig barneseng. I virkeligheden er der sikkert nogen på dit arbejde eller vennekredsen, hvis sidste barn er vokset ud af en krybbe.. Måske kan I ligefrem fremme en byttekultur hvor der byttes på tværs.

Sparet-er-tjent.dk bringer artikler specifikt omkring at spare penge i børnefamilier, og du kan forhåbentlig få en masse gode spare inspiration fra vores “børne” kategori.
Besøg: www.Sparet-er-Tjent.dk/Børn


Sparetip 6. Skru ned for det daglige stress (og spar penge)
Det kommer måske som en overraskelse, men et af resultaterne af træthed er øgede udgifter. Du bliver tilbøjelig til de lette løsninger, typisk ting, som er mere bekvemme men som også koster mere.
Efter en travl dag og en vogn fuld af gråd børn du er mere tilbøjelige til at finde hurtige færdigretter.
Overvej at få nogen til at tage dine børn for en stund, måske kan du passe deres på et senere tidspunkt. Brug “friheden” til at købe billige og ernæringsrigtige dagligvarer, gør rent eller få hvilet lidt.


Sparetip 7. Drop Happy Meal
Har en tre-årig virkelig har brug for al den mad? Maden er af dårlig kvalitet, og uden nogen ernæringsmæssig værdi. Hvis du så hvordan Nuggets bliver fremstillet, ville du aldrig fodre endsige din hund med dem.
Spis hellere derhjemme, det billigere, sundere og sjovere da undgår børn der plager om is osv..


Sparetip 8. Forstå forholdet mellem småbørn og legetøj
Børn er ikke programmerede til at hige efter det nyeste plastiklegetøj, faktisk er det noget vi voksne lærer dem, og reklamerne gør også deres del.
Men børn er så kreative og naturligt legesyge, at de kan lege uden et væld af legetøj. Finder de en grankogle i skovbunden kan deres fantasi lave den om til næsten hvad som helst. Men det kræver at du giver dine børn lov til, at bruge deres fantasi og ikke fylder børneværelset med ligegyldigt plastiklegetøj fra Fætter BR og Toys’r’Us.


Spare tip 9. Sæt passende gave grænser
Inden I bliver forældre kan du sætte dig ned sammen med din ægtefælle, og snakke om funktionen af gaver. Jeg ved det lyder dumt, men hvorfor giver du gaver? Hvad ønsker du at kommunikere? Hvad siger gaverne om dig? Forventningen til gaver skabes, den er ikke naturligt hos børn. Hvis du giver store gaver hver fødselsdag og jul, vil børnene forvente en lige så stor en gave næste gang.
Du skal muligvis til at skære ned på gaverne, hvis du er bange for at opdrage overfladiske børn. Husk, at skære ned på gaver er ikke skære ned på kærlighed. Du kan stadig give dine børn kærlighed uden at købe dyre gaver til dem.