Halloween, Fastelavn og Karneval Kostumer – Kom i gang

Mange går og tænker længe over hvad de skal klædes ud som til fastelavn og til halloween, det skal jo helst være originalt og hvad koster et flot kostume?
Men fortvivl ikke, udklædninger ser som regel bedst ud når du har lavet dem selv.

Hvis du føler dig overvældet, fordi du har ingen idé om hvad man skal være og har brug for inspiration, eller du ønsker at bestræbe sig på at lave din egen dragt, så behøver du ikke lede længere: Sparet-er-tjent.dk giver her et gode fif til at komme i gang. Voksen kostumer er ligeså sjove som børnenes, og du kan sikkert hurtigt finde noget gammelt tøj, der kan bruges som udklædningstøj til voksne.

LÆS OGSÅ: Få flere ideer til udklædning og fest

Find Inspiration
Den bedste måde at få inspiration til kostumet på er, at se hvad andre har gjort og eventuelt kombinere det med dine egne ideer. Du skal ikke lede efter en bestemt opskrift, har du først ideen er det langt nemmere at komme i gang med at lave dit eget kostume.

Det sværeste ved at lave et kostume er normalt at få den gode idé, selve arbejdet med halloween dragten er ofte overstået på under 1 time.
Der er så mange af jer kreative og dygtige mennesker derude i hele Danmark, som aldrig kunne finde på at købe et udklædningskostume, i stedet laver de deres eget hjemmelavede kostume og sparer en masse penge på deres originale kostume ideer.
Hvis du er kreativ, så lad ikke den kreative energi gå til spilde. På denne side kan du få gratis ideer og inspiration til dine kostumer.

Har du allerede besluttet dit kostume, så kan du fortsætte til næste afsnit, “Lav et kostume” eller “Lav et orginalt kostume”.

Mit personlige favorit sted for inspiration har altid været kostumebixen.dk. Du finder tonsvis af ideer der. Selv om nogle af dem er temmelig dårlige, og nogle af dem bare er underlige, kan du normalt alligevel få god inspiration til hvad du selv vil lave.

Du kan også lade dig inspirer af de mange gode videoer på YouTube, se fx her hvordan du laver CatWoman ud af en gammel t-shirt.

Det er absolut også værd, at kigge på børnenes kostume idéer. En masse af de bedste udklædninger er traditionelle børne kostumer, som fx prinsesser, robotter, superhelte og vampyrer.

Lav et halloween eller fastelavnskostume

Du kan få billigt stof i fx Stof2000 som findes i de fleste større byer. Der er selvfølgelig masser af andre stofbutikker rundt omkring i Danmark, men husk at kigge på prisen, da et udklædsningskostume jo ikke skal koste en formue.
Har du en god idé til et kostume, men er i tvivl om hvordan du skal sy det, så spørg ekspedienterne i stofbutikken, de vil gerne hjælpe og vant til at besvare alle former for spørgsmål omkring syning.


Lav din egen originale kreation

Hvorfor købe et mønster eller en færdig dragt i butik, du eller barnet ender bare med, at ligne alle de andre.
Hvis du kombinere flere forskellige ideer kan du skabe et kostume der er helt unikt, og som ingen andre kommer udklædt i.

Se hvordan du laver dit eget catwoman kostume, det er enkelt og ganske flot.

Til toppen