De Nemmeste Penge – Tip 1-10

De nemmeste penge du nogensinde kommer til at tjene – er dem du sparer.
Alt for mange indkøb er impulskøb, hvor du lader dig friste til at købe ting du egentlig ikke har behov for.
Her kommer de første 10 råd der kan hjælpe dig til stå af forbrugsræset, når du først begynder at tænke over dine indkøb vil du blive overrasket over meget du kan spare.


#1

Tænk over dine forbrugsvaner. Er dine beslutninger om køb motiveret af dine egne værdier eller af reklamernes? Lad dig ikke påvirke af forbrugerisme, forbrugs spiralen og den indre købetrang.
Artikel fra videnskab.dk

#2
Bliv hjemme – simpelt og effektivt. Hvis du ikke behøver at handle, skal du ikke gå på indkøb, blot fordi du keder dig. Brug ikke shopping som afslapning eller underholdning.

#3
Lad pengene blive derhjemme. Den nemmeste måde ikke at købe noget, er simpelthen ikke at tage nogen kontanter, checks, betalingskort, eller kreditkort med dig, når du går ud. Tag kun et mindre beløb med, hvis der skulle opstå en nødsituation.

#4
Pas på kreditkortet. Lad vær med at eje et kreditkort, er naturligvis den nemmeste løsning. Anskaf et krisekort, som er et særligt hævekort uden risikoen for, at blive fristet til nye indkøb du ikke har råd til. Visa Express er et eksempel på et krisekort, som har mange af de fordele som du er vant til med et almindeligt hævekort.
Læs mere om krisekortet på Sparet er Tjent

#5
Køb brugt. Hvis du virkelig har brug for noget, og har ikke været i stand til at låne eller finde det på tilbud. Find en second-hand genbrugsbutik hvor du får valuta for pengene. Online auktioner, DBA, Gul og Gratis er også gode, selv du selvfølgelig stadig kan blive fristet til at købe ting, som du ikke har brug for. Der er ofte gode tilbud på auktionssiderne, køb kun det som du oprindeligt ville.

#6
Betal kontant. Undersøgelser viser at den gennemsnitlige person bruger mindre når betales med kontanter, og meget mere når der betales med kreditkort. Muligvis fordi når du bruger et kreditkort, føles det som om du ikke er en afsked med “rigtige” penge.

#7
Lav et budget og hold dig til det. Budgettet må IKKE blive som et nytårsfortsæt, der ofte kun holder i kort tid. Selvom det kræver selvkontrol at lave og faktisk holde et budget, så er det en rigtig god måde at få din økonomi under kontrol. Med et budget undgår du at skabe bunker af ubetalte regninger og ødelæggende gæld.

#8
Lav en indkøbsliste og hold dig til den. Tag købsbeslutninger i hjemmet, hvor dine behov er åbenlyse, i stedet for i butikker, hvor hylderne bugner af andre produkter som distraherer og lokke dig.
En liste kan også hjælpe dig med, at udskyde og overveje køb. Hvis din indkøbsliste skal være rigtig effektiv, så ved du også hvor varerne er billigst. Når du ved hvilke butikker der billigst, så kan du også planlægge turen mere effektiv og spare penge på benzin og diesel.
Se også artikel omkring hvordan du kan spare penge på dine GPS.

#9
Spørg dig selv. Vil jeg bruge det hver dag? Vil jeg bruge det nok til, at det er værd at købe? Hvor mange timer har jeg nødt til at arbejde for at betale for dette?
Brug en 3-måneders tidshorisont. Spørg dig selv, om du stadig vil bruge produktet regelmæssigt om 3 måneder. Hvis du har levet længe uden produktet, hvorfor har du så pludselig behov for det? Hvis du flytter ofte, overvej så, om dette køb virkelig er værd at trækkes med ved hver flytning.

#10
Reparation istedet for skraldespanden!!! Så længe der er garanti og reklamationsret, skal du naturligvis benytte den. Efterfølgende kan det sagtens betale sig, at finde et reparationsværksted, ring til flere og indhent tilbud.

Læs også
Spar en formue på dine indkøb
De Nemmeste Penge – Tip 11-20

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*