Vejsalt

Billigt vejsalt – sådan sparer du penge på vejsalt
Det er om vinteren at der virkelig er brug for vejsalt, det er vigtigt at fortovene er ryddede så folk ikke går og falder. De færreste danskere ved dog hvordan man faktisk bruger vejsaltet effektivt, de bruger langt større mængder end nødvendigt, de kender ikke vejsalt virkning på is og naturen.

Vejsalt på tilbud er første kriterie, du skal kigge dig grundigt for, da der er store prisforskelle på vejsalt i de danske butikker. Du skal købe vejsalt fra en store kendte vejsalt producenter som fx Brøste, Pingo eller Strada vejsalt.

Der er vejsalt i butikkerne der ikke er lavet med rent salt, der er faktisk blandet grus i for at spare penge. Grus i vejsalt blandingerne gør, at du ikke skrider så nemt, men det hjælper ikke med at smelte isen.

Sådan bruger du vejsalt
De fleste danskere spreder vejsaltet med hånden, det er hurtigt og nemt, men desværre også en dyr fornøjelse.

To gode måder at sprede vejsaltet

Det er langt mere effektivt at anvende en vejsalt spreder, som er en lille plastikvogn hvor en indbygget snegl fordeler saltet ligeligt på underlaget. Vognen er dog ikke helt billigt, og du bruger stadig mere vejsalt end nødvendigt.
Den mest effektive metode er, at tage en 10 liters vandkande med 9 lunkent vand og 1 kg vejsalt. Vejsalt opløst i lunkent vand er meget hurtigtvirkende, og en 10 liters blanding kan faktisk række helt op til 100m2.
Hvis du blander vejsalt og vand, sparer du både penge og skåner miljøet for unødvendig salt.

Vejsalt wiki

  • Vejsalt er skadeligt for planter og muldjorden, da den ændrer sammensætningen i jorden og gør det svært at bevare frugtbarheden.
  • Vejsalt er skadeligt for dyr og planter, men vores biler er virkelig kede af vejsaltet da det gør at de ruster langt hurtigere end i andre lande.
  • Vejsalt pris er påvirket af efterspørgslen, derfor er vejsalt altid billigst i starten af vintersæsonen, da de store firmaer stadig har vejsalt på lager. Efterhånden som saltbilerne og de private spreder salt vil vejsalt prisen stige, faktisk har vi oplevet flere gange at det har været næsten umuligt opdrive vejsalt når frosten har været hårdest.
  • Køb dit eget lager af vejsalt i starten af vinteren, på den måde vil du spare penge og stadig have vejsalt til indkørslen i slutningen af vinteren.