Gratis skriveprogram

Skal du bruge et godt skriveprogram kan du købe Microsoft Office pakken, men sandheden er at det er både dyrt og ikke nødvendigt når der er gratis Word alternativer på nettet.
De gratis applikationer opfylder helt de samme behov som den dyre Office pakke, faktisk kan de gratis alternativer anvendes af både professionelle og private. Og det der virkelig betyder noget er, at man i dag kan udveksle dokumenter mellem alle de forskellige typer af skriveprogrammer, du kan således sagtens vælge et andet kontorprogram senere.

Gratis alternativer til Office
Open office – det bedste gratis alternativ

Open Office er den største gratis kontorpakke på nettet, du får alle de funktioner du kender fra Microsoft Office pakken, den eneste forskel er bare, at det er 100% gratis.
Open Office læser og skriver alle de samme filformater som MS Office, og så er der oveni købet en dansk brugergrænseflade med dansk stavekontrol.

Programmerne i den gratis kontorpakke er nemme at bruge, og du vil meget hurtigt finde de funktioner som du kender fra andre kontorprogrammer. Udviklerne har været bevidste om, at de ikke har skulle revolutionere brugergrænsefladen fra de forskellige standarder, eftersom brugerne ellers vil have svært ved at bruge funktionaliteten.

Den gratis Office indeholder følgende:

  • Tekstbehandling – Writer: Anvendes til at redigere dine dokumenter og kan faktisk også bruges til lave hjemmesider. Writer er et direkte alternativ til Microsoft Word
  • Regneark: Calc. Regnearksprogram der kan lave dit budget, en gratis pendant til Excel
  • Diaspræsentationer med Impress: Impress kan lave Power Point præsentation
  • Formelredigering: Matematiske formler klares i Math, her er der tale om funktionalitet der slet ikke findes i Office pakken
  • Base: Skal du holde styr på store datamængder, så er Base et rigtig godt alternativ til MS Access

Hent Open Office (åbner i nyt vindue)