Renten stiger – skal du lægge lånet om?

Der er mange mennesker der i øjeblikket er bange for de kommende rentestigninger, derfor er der stor søgning mod de faste renter, problemet er dog bare at mange mennesker glemmer hvad det egentlig koster når renten stiger.

Selvom mange mennesker stadig er glade for deres variable lån, som fx det 1 årige rentetilpassede F1 lån, så er der alligevel mange der i øjeblikket konverterer til fastforrentede lån.

Husejerne er bange for konsekvenserne af en kommende rentestigning, og bankerne er også med til at øge nervøsiteten i befolkningen, da de reklamerer massivt i skræmmekampagne for, at man skal omlægge til et fastforrentet lån nu.

Uanset hvad bankkunderne vælger, så er der en sikker vinder i enhver bankforretning – nemlig banken. Det er banken der scorer de mange gebyrer i forbindelse med en låneomlægning, og det er banken der tjener på de høje bidrag til realkredit institutterne.

Men hvad er virkeligheden !!
I den nedenstående tabel kan de se hvad en rentestigning egentlig koster efter skat, det er faktisk ikke så dyrt som mange går rundt og tror.
Problemet med at lægge om til et fastforrentet er, at du kommer til at betale en såkaldt vekslekurs, hvilket betyder du skal skal låne fx 80.000 kr. ekstra for hver million kr. du låner. Så ikke alene betaler du en højere rente for dit boliglån, du får også en væsentlig højere hovedstol, og kommer til at skylde mere i huset.

Ydelsen stiger naturligvis ved en rentestigning, men ikke så voldsomt som mange er bange for.
Se hvad en rentestigning koster dig