Selvstændig et iværksætterkursus

Lyst til at starte eget firma? – men mangler en god idé til hvilken virksomhed du skal starte som selvstændig.

I Danmark er det heldigvis relativt simpelt at blive selvstændig, du kan starte din enkeltmandsvirksomhed og samtidig få iværksætterydelse fra staten.
Men det kræver selvfølgelig at du har en god idé som du kan arbejde videre med. Vi giver dig i denne artikel en række gode forretningsideer som du uden videre kan hoppe ud i. Prøv også formummet for iværksætteri hos www.amino.dk hvor du kan trykprøve dine ideer blandt ligesindede.

Iværksætter ideer


Sælg arkivbilleder
Sælg dine digitale fotos til websteder som fx istock.com, shutterpoint.com og fotolia.com. Er du en dygtig fotograf, så bliver din fortjeneste større efterhånden som dine billeder bliver brugt.

Personlig kok
Er du god i et køkken, hvorfor så ikke starte din egen catering serverice. Begynd med at tilbyde dine ydelser til venners venner med behov for middagsselskab assistance. Får du opbygget en trofast kundekreds, så kan et være et særdeles indbringende job.

Antikviteter
Ved du bare en smule og antikviteter, så kan du ofte sælge dem med stor fortjeneste når bare du kender nogle gode jagtmarkeder, oftest de helt små kræmmermarkeder uden professionelle. Du kan øge din fortjeneste ved at renovere og istandsætte.

Personlig træner
Er du en motionist, hvorfor så ikke hjælpe fx en overvægtig person som hendes personlige træner. Du tjener penge og får ekstra motion

Hundelufter
Se artikel om at være hundelufter i en storby.

Gavekurv
Sammensæt spændende gavekurve og sælg dem på et nærliggende hospital eller plejehjem, der er mange der kommer i tanke om at medbringe en lille ekstra ting ved besøg.

Rengøringsselskab
Klassikeren blandt iværksætterme er rengøring – du gør det allerede derhjemme, hvorfor ikke tjene penge på det.
Denne type forretning kan som regel etableres uden nogen omkostninger, eftersom du bruger kundernes rengøringsmidler. Sørg for at få en udskrift af din straffeattest, da det er en tillidssag at komme i andre menneskers private hjem.

Havemand
Nærmest fuldstændig samme koncept som rengøringsselskabet, du skal være smilende og venlig og tænke på at skabe en loyal kundebase.
Havemand kan også være et supplement til et rengøringsfirma, det er især en ekstra indtægt om sommeren.

Arrangerer skattejagter for virksomheder og private
Det kan lyde lidt barnligt, men konceptet er virkeligt stort i USA, hvor mange tusinder private arrangerer udfordrende skattejagter til fx firmafester og events.
Du skal kunne skabe ruter der giver deltagerne spænding, med andre ord så skal du skabe valuta for pengene. Sørg for, at du får dine kunder til at anbefale dit koncept til andre mennesker og virksomheder.

Sælg potteplanter, krydderurter og hjemmedyrkede grøntsager
Mange danskere er interesserede i økologiske og hjemmedyrkede planter og grøntsager i disse år. Og kan du sælge hjemmedyrkede ting som fx frø og stiklinger, så kan du faktisk få en fortjeneste på 100%.

Lav guidede ture for turister
Bevæbnet med intet andet end et kort og en bog om lokalhistorie, så kan du guide ture omkring dine lokale seværdigheder, bakker eller byer og dele din indsigt i historien.

Iværksætter og skrædder
Der er ikke mange danskere der stadig kan sy og strikke, derfor kan du tjene mange penge som iværksætter indenfor denne lukrative niche. Kan du reparere folks gamle tøj, så vil det være win-win, du tjener nemme penge og dine kunder spare penge på indkøb af nyt tøj.

Handyman iværksætter
Der er tagrender at rense, fliser at lægge, græsplæner der skal klippes og stier der skal beskæres. Smid en reklame i postkasserne i dit nærområde.

Selvstændig underviser
Hvis du har uddannelse, eller gode karakter i dine eksamensbeviser, så kan du tilbyde at hjælpe skolebørn eller studerende med deres lektier og eksamener. Få en certificering for at gøre det mere officielt, især hvis du kæmper med at få nok kunder i butikken.

Hjælp ældre mennesker med digital selvbetjening
Den offentlige digitaliseringsstrategi presser vores ældre medborgere, hvorfor ikke hjælpe dem med det tekniske, så de langt om længe kan komme med på bølgen. Du behøver ikke at være en grå computernørd – almindelig viden om IT og PC’er er rigeligt for at tjene penge.
Du skal forberede dig på, at du skal være tålmodig med dine kunder, da de ofte aldrig før har været på nettet.

CV konsulent
Er du dygtig til at skrive ansøgningerne og CV’er, så kan du tjene mange penge ved at hjælpe andre med at forbedre deres, gøre dem præsentable.
Giv dine kunder en garanti for samtale, når du har tilrettet deres ansøgning og CV. Du giver dem så et mindre afslag i prisen, hvis de ikke kommer til samtale.

Få en butik på QXL eller Trendsales
Brug QXL og Trendsales for at se, hvad der sælger godt på markedet. Så køber du et større parti og sælger det videre med fortjeneste. Det vil være hårdt arbejde i starten, men du kan reelt tjene nogle nemme penge. Du kan også sælge dit gamle tøj, eller ting du har købt i en Outlet butik eller ved fabrikssalg/lagersalg.