Myrerne kommer – myre bekæmpelse

Opskrift på giftfri myre middel

Myre indendørs og udendørs er bestemt en pestilens, og du kan købe mange forskellige produkter, fx Baythion D til udvanding. Fælles for disse produkter er dog, at de er giftige og koster mange penge.
Men faktisk kan du med simple midler bekæmpe myrerne meget billigt – læs hvordan du laver en cocktail mod myrer som får dem væk.

Der er én ting du kan være sikker på med myrer, er de altid er sultne og er altid transporterer fødevarer tilbage til deres dronning. En myre bliver hurtigt mange myrer i nede i myretue kolonien.

Vi kan udnytte denne viden til et billigt og effektivt myremiddel, sådan at de efter noget tid dræbes og spreder resten af myremiddelet i myretuen. På den måde bliver du hurtigt myrerne kvit uden brug af myredåser og dyre insektsprays.

Opskrift på myre middel

Bland en mikstur som består af 50 % bagepulver og 50 % flormelis – du skal huske at blande det rigtig godt med en ske eller gaffel.

Blandingen drysser du på myreboet og omkring myrernes stier – sådan får de nem adgang til det og slæber det tilbage til de andre myrer i kolonien.

Når myrerne spiser en blanding af flormelis og bagepulver, alternativt kartoffelmel, så sker der en reaktion i deres fordøjelsessystem der dræber dem relativt hurtigt.

Det er flormelis som lokker myrerne til, men de kan naturligvis ikke undgå at spise lidt af bagepulveret, hvilket de ikke kan tåle. Det faktum, at de bærer blandingen ned i boet betyder at du ikke længere vil se nogen myrer efter kort tid.

Bruger du blandingen udendørs, så skal det helst foregå i tørvejr, da midlet ellers blot bliver skyllet ned i jorden. Alternativt kan du tage et gammelt glas med et skruelåg, så laver du blot et antal huller i låget så myrerne har fri adgang til giften.