Om at spare penge på legetøj

Forældre ved, at børns legetøj bliver dyrere og dyrere – det nye og populære legetøj koster mange hundredvis af kroner. Børn ønsker sig nyt legetøj – de vil have det nyeste og bedste legetøj, det som de ser  på tv, og som vennerne leger med.
Men udgifterne til legetøj kan hurtigt tage overhånd. Læs hvordan du får bedre styr på familiens legetøjsbudget, Sparet-er-tjent.dk giver dig her et par gode fif.

Legetøj sparetip 1 – Byttefest

Hold en fest hvor alle medbringer et stykke legetøj, som de ikke længere gider at lege med, men som andre stadig kan få glæde af. Bytning af legetøj er en god idé, da det lærer børn at forhindre affald, spare på naturens ressourcer og de lærer at spare penge på nyt legetøj.
Invitere børnenes venner, familie og naboerne til legetøjs-bytte-festen. Alle festens deltagere medbringer legetøj som de ønsker at bytte, måske kombineres legetøjet med et mad og drikke samskudsgilde. Bytningen af legetøj kan foregå ved børnene frit vælger, men det kan også være sjovt at spille om gaver, fx ved terningkast.

Legetøj sparetip 2 – Discountbutikker
Discount butikker som Tiger og Søstrene Grene. De har ofte et lidt dårligt image, men hvis du tjekker de forskellige discount butikkerne i dit område, kan du se, at der engang imellem er godt legetøj til meget billige penge. Dagligvarebutikker som fx Netto og ALDI har også tit billigt legetøj, hvor du kan gøre et kup hvis du er heldig.

Legetøj sparetip 3 – Gør det selv
Lav din eget legetøj. Noget af de bedste legetøj er lavet af forældre og børnene selv. Fra drager til store legehuse. Hvis du er kreativ, kan du skabe noget fantastisk legetøj som koster en brøkdel af hvad det ville koste at købe i legetøjsbutikkerne. En ekstra bonus er, at børnene kan hjælpe med at lave legetøjet, især med udsmykningen.

Legetøj sparetip 4 – Gør et januar kup
Shop efter jul til januar udsalget. Det er velkendt, at de bedste tilbud er ugen efter jul, da butikkerne forsøger at slippe af med overskydende varer. Ved årsskiftet skal butikkerne også have nye varer på hylderne, så hold dine øjne åbne og du kan finde nogle gode tilbud.

Legetøj sparetip 5 – Vær kreativ
Bruge fantasien – børn kan være utrolig kreative. Sommetider vil de allerhelst lave små kunstværker, som kan glæde familien Giv dem noget maling, perler eller glitter og lim, og de vil have underholdning i lang tid.

Legetøj sparetip 6 – Har børnene virkelig brug for mere?

Reducer behovet. Den bedste måde at spare penge på noget, er ved at bruge mindre. Tal med dine børn om den forbrugerisme der desværre er fremherskende, om altid at ville have mere og nyere legetøj. Hvordan reklamerne skaber et kunstigt behov i os til, at købe nye ting. Hvordan produktionen og forbruget er dårligt for miljøet. Hvordan børn i andre dele af verden er nødt til at gå uden legetøj (og mad). Lær dem at bruge deres tid på andet end at være forbrugere, jo tidligere de lærer dette jo nemmere bliver deres voksentilværelse.
LÆS OGSÅ: Gør dine børn til bevidste forbrugere

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*