Vejen til succes – Held findes ikke

Mange danskere er tilbøjelige til ikke at tage ansvar for deres egne valg. Vi har janteloven og tror at de succesrige enten snyder eller bare er heldige.

Vi har en tiltro at bare vi tager en uddannelse så et vores lykke sikret. Om ikke andet af vores omfattende velfærdssamfund som giver et godt socialt sikkerhedsnet under alle.
Vi tør ikke skille os fra mængden men fortrækker at være ens. Vi køber hver uge lotto kuponen fordi det kunne jo være at vi var heldige og vinde. Tanken om at vinde i lotto bliver ensbetydende med at blive lykkelig.

Men er de succesfulde mennesker virkelig mere heldige end os andre. Der er selvfølgelig nogen der er født ind i en rig familie. Men langt hovedparten af de mennesker vi opfatter som heldigere end gennemsnittet, har kun opnået succes ved at knokle hårdt og give alt hvad de har.

Succesfulde mennesker som fx Martin Thorborg ved udmærket godt at deres succes skyldes alt andet end held – de har arbejdet hårdt for at gøre en forskel og nået deres mål.
Vil du have et lykkeligere liv, så skal du starte med at kigge indad og ikke tro at andre mennesker eller held har indflydelse på dit job og bankkontoen.

Ting som succesfulde mennesker gør anderledes:

  • De ved at andre mennesker ikke bare giver dem fantastiske chancer, de opfatter andre mennesker som en konto, hvor man kan lave både ind- og udtræk
  • Held findes. Kun hårdt arbejde og proaktive handlinger giver succes på den lange bane
  • Taler ikke dårligt om andre mennesker
  • Ser altid indad og peger ikke bare fingre af andre
  • Ved at deres succes som regel skyldes en teamindsats – alene kan man sjældent udrette særligt meget