Sådan sparer du penge med ladebrikker til elbiler

Norlys Ladebrik
Norlys Ladebrik

Med elbiler på fremmarch er der mange måder at spare penge på. En af de mest oversete metoder er brugen af ladebrikker. Her vil jeg dele, hvordan du kan bruge ladebrikker til at gøre opladningen af din elbil både nemmere og billigere.

Hvad er en ladebrik?

En ladebrik er en lille enhed, der gør det muligt at tilgå offentlige ladestationer uden besvær. Den fungerer som en nøgle, der giver dig adgang til opladning og ofte til en lavere pris end ved brug af kreditkort eller engangsbetaling.

Fordele ved ladebrikker

  1. Lavere opladningspriser: Mange udbydere tilbyder billigere opladning, når du bruger deres ladebrik. Det skyldes, at de kan tilbyde specialpriser til deres abonnenter.
  2. Nem adgang: Med en ladebrik slipper du for besværet med at taste kreditkortoplysninger ind ved hver opladning. Du kan bare scanne brikken, og opladningen starter med det samme.
  3. Oversigt over forbrug: De fleste ladebrikker giver dig adgang til en app eller hjemmeside, hvor du kan følge dit opladningsforbrug. Det gør det nemt at holde styr på udgifterne og planlægge dit forbrug.

Sådan får du en ladebrik

  1. Vælg en udbyder: Der findes flere udbydere af ladebrikker, såsom Clever, E.ON og Spirii. Undersøg de forskellige udbyderes priser og dækning, før du træffer dit valg.
  2. Tilmeld dig: Når du har valgt en udbyder, kan du nemt tilmelde dig på deres hjemmeside. Du vil typisk modtage ladebrikken med posten inden for få dage.
  3. Aktiver din brik: Følg udbyderens instruktioner for at aktivere din ladebrik. Det indebærer normalt, at du registrerer den i en app eller på en hjemmeside.

De forskellige danske ladebrikker

I Danmark er der flere udbydere af ladebrikker, som hver tilbyder forskellige fordele og priser:

  1. Clever: Clever tilbyder en af de mest udbredte ladebrikker i Danmark. De har en stor dækning med mange ladestandere over hele landet. Clever tilbyder både abonnementer og pay-as-you-go løsninger, hvilket giver fleksibilitet afhængig af dit behov.
  2. E.ON Drive: E.ON Drive har også et omfattende netværk af ladestandere. De tilbyder forskellige abonnementer, der kan tilpasses din kørselsrutine, og du kan også bruge deres app til at finde ladestandere og følge dit forbrug.
  3. Spirii Go: Spirii er en nyere spiller på markedet, men de har hurtigt opbygget et solidt netværk. Deres ladebrik giver adgang til både deres egne ladestandere og flere partnernetværk. De tilbyder attraktive priser og en brugervenlig app til at administrere din opladning.
  4. OK: OK er kendt for deres tankstationer, men de tilbyder også en ladebrik til elbiler. OK’s ladebrik giver adgang til deres netværk af ladestandere, og de har en enkel prismodel, der gør det nemt at forstå dine opladningsomkostninger.
  5. Norlys: Norlys tilbyder en ladebrik, der giver adgang til et stort netværk af ladestandere i hele Danmark. De fokuserer på at levere grøn energi og tilbyder konkurrencedygtige priser. Deres app gør det let at finde og betale for opladning.
  6. Energi Fyn: Energi Fyn tilbyder også en ladebrik med adgang til et bredt netværk af ladebokse. De har fokus på bæredygtighed og tilbyder forskellige abonnementsløsninger, der kan tilpasses din kørselsrutine og forbrugsmønster.

Ved at vælge den rigtige ladebrik kan du få mest muligt ud af din elbil og sikre dig de bedste priser og den bedste dækning.

Tips til at spare endnu mere

  1. Planlæg din opladning: Nogle ladestationer tilbyder billigere priser på bestemte tidspunkter af dagen. Ved at planlægge din opladning kan du udnytte disse lavere priser.
  2. Brug offentlige ladestandere: Mange supermarkeder og shoppingcentre tilbyder gratis opladning til deres kunder. Hold øje med disse muligheder, når du alligevel er ude at handle.
  3. Del ladebrik med naboer: Hvis du har naboer med elbiler, kan I gå sammen om en ladebrik og dele udgiften til abonnementet. Det kan give en betydelig besparelse i længden.

Afsluttende tanker

En ladebrik kan være en fantastisk investering for elbilejere, der ønsker at spare penge og gøre opladningsprocessen mere bekvem. Ved at vælge den rigtige udbyder og udnytte fordelene kan du reducere dine udgifter og nyde en mere problemfri hverdag med din elbil.