Sådan kommer du i gang som iværksætter

Drømmer du også om at blive din egen chef, så er du heldigvis ikke alene, mange danskere har et brændende ønske om at blive iværksætter.

Desværre er det ikke ret mange der er parate til at gå i gang med deres iværksætter drøm, da de bliver bekymrede over udsigten til et liv uden sikkerhedsnet, som iværksætterlivet oftest bliver fremstillet som.

Men iflg. iværksætter eksperten (se videoen herunder med Martin Thorborg), skal du tænke anderledes. Du skal ikke nødvendigvis starte med at være 100% afhængig af din gode idé – det er faktisk en meget stor risiko at løbe, især når du ikke kender det fulde potentiale af din forretning.

Når du vil starte egen virksomhed

  • Lav en tidsplan, regn ikke med break-even de første to år, altså det tidspunkt du begynder at få overskud. Mange har svært ved at bevare tålmodigheden, da de ønsker hurtige resultater fremfor en organisk vækst. Bevar fokus på den langsigtede plan, og du vil have større chance for succes som iværksætter
  • Brug forskellige fora på nettet, Amino.dk er klart det bedste sted at starte for en nystartet iværksætter
  • Start med at arbejde ved siden af dit almindelige 8-16 arbejde, regn med at brug 3-4 timer hver dag
  • Kvit ikke dit normale job, før du ser støt stigende omsætning og du tjener minimum 50% af din normale indtægt

 

Løvens hule

Du kender sikkert det populære TV program på DR, hvor håbefulde iværksættere præsenterer deres forretnings ideer for et panel af benhårde investorer. Men for den spæde iværksætter er det mange gange slet ikke pengene det hander om, de er derimod meget mere interesserede i Løvernes viden og netværk.

For Løverne er det en blanding af personlig branding og investering, de går sjældent ind i noget der ikke giver gode afkast. Så det er Win-Win.

Du behøver dog ikke tilmelde dig Løvernes hule, der er andre måder at tiltrække denne know-how på, og du skal igennem din lokale erhvervsforening søge efter en business engel, som kan sætte dig på sporet af massiv succes og undgå de værste fejltagelser.

Og husk – hvad du fokuserer på får du oftest, så du kan ikke kun fokuserer på et område i din iværksætter karrierer, da du så ikke kommer nogen vegne. Du vil opleve, at den første kapital indsprøjtning ofte går til, at få ekstra kræfter ind, som kan gøre at du selv kan fokusere på udviklingen af din forretning.