Billigst er ikke altid billigst

“Brug og smid væk” eller brug i lang tid og sælg igen – hvad tror du bedst kan betale sig?

Alt for ofte køber vi produkter med begrænset holdbarhed, havemøbler der holder to år eller discount værktøj fra Harald Nyborg, men kan det egentlig betale sig? Vi kender det alle når der skal købes nyt, skal det være det lækre kvalitetsprodukt eller det billige bras fra Kina vi blot smider ud, når det ikke virker længere.

Et godt spareråd er at købe produkter der holder længere og som du kan få repareret når de går i stykker, det vil spare mange penge i din privatøkonomi og du skal ikke købe nyt så ofte.

Valget er ikke altid nemt, det lækre kvalitetsprodukt er også tilsvarende dyrere end discountudgaverne fra Kina, der ofte koster en brøkdel. Men regner du ud, hvad du sparer over tid, så vil du hurtigt optage at det sjældent betaler sig at købe det billige produkt.

På Sparet-er-tjent argumenter vi ofte for, at du skal være økonomisk bevidst og vi guider vores læsere til de bedste køb, det betyder dog ikke at vi anbefaler at du automatisk køber det billigste produkt, selvom man nogle gange bliver snydt, så er der også mange tilfælde hvor den rigtige kvalitet er pengene værd i en større økonomisk betragtning. Så vær bevidst om “value for money” og ikke kun kvantatitet og laveste pris.

LÆS ARTIKEL: Nemme råd til at spare penge

Når du køber et dyrere produkt får du en bedre kvalitet, der ofte holder væsentlig længere end discount versionerne, simpelthen fordi udførslen er bedre. Der er som regel også den bonus ved de dyre produkter, at de giver dig en bedre brugeroplevelse fordi der er mindre bøvl, større driftssikkerhed og et flottere design og finish. En anden ting er så også, at vi er tilbøjelige til at passe bedre på det dyre produkt, hvilket igen indebær en længere levetid.

Når boremaskinen fra Jem&Fix skal udskiftes, vil den ofte ende på genbrugspladsen, havde det været en dyr model fra Bosch ville den sikkert havne i Gul&Gratis, da vi jo ikke rigtig kan nænne at smide den ud. Havde du sat den billige Falke maskine til salg på nettet, ville du sandsynligvis have svært ved at sælge den, hvorimod kvalitetsprodukter er populære selvom de er gamle og brugte.

Eksempler på produkter hvor der kan være mange penge at spare på kvalitet:

  • Møbler, de billige er intet værd efter et par år, hvorimod dyre møbler nærmest er uopslidelige og beholder værdien over tid. Børnefamilien med små børn bør dog købe de billigste møbler, eftersom slidtagen vil være voldsom også ved de dyre møbler
  • Elværktøj, ofte kan de billige produkter ikke holde til at blive brugt mere en et år eller to, hvorimod de dyrere kvalitetsprodukter ligefrem går i arv mellem generationerne



Eksempler på produkter, hvor der INTET er at spare

  • Elektronik og IT, du får måske nok et lækkert produkt når du køber dyrt, men faktum er, at afskrivningen er enorm på elektronisk udstyr. Både det dyre og billige udstyr er stort set intet værd efter 3 år, så køb med pengepungen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*