Undgå overflødige gebyrer på nethandel i udlandet

Det er populært at købe varer på Internettet, køber du varerne i en internetbutik vil du som regel betale med dankort, visakort eller mastercard direkte på hjemmesiderne. Når du betaler med et kreditkort, har du en god sikkerhed for ikke at blive snydt af sælger, da beløbet kan tilbageføres såfremt der opstår uenighed eller tvister med sælgeren.

I de danske butikker kan du bruge dit kreditkort ved hjælp af PBS som står for transaktionen mellem butikken og privatpersonen, på udenlandske netshops og auktionssider er den amerikanske tjeneste PayPal meget populær.

PayPal er en pålidelig og meget anerkendt tjeneste, som blandt bliver anvendt på sider som fx den populære eBay, hvor PayPal giver sælgerne en nem og sikker måde at opkræve penge fra køberne, hvor begge parter får en god sikkerhed mod svindel.

LÆS ARTIKEL: Lån til 0% i rente

PayPal og andre udenlandske betalingstjenester tjener deres penge ved, at fakturerer et mindre gebyr ovenpå dit køb, typisk en given procentsats af varekøbet, dette oplever du også ved køb i danske butikker, hvor det koster ekstra at bruge sit mastercard.

MEN…husk altid

Du kender sikkert valutakurser.dk, som den erfarne forbruger i udenlandsk Internethandel hurtigt lærer at kende, her kan du se hvad den udenlandske vare koster i danske kroner.
PayPal tjenesten tilbyder dog også danskerne at se hvad varen koster i danske kroner, problemet er bare at du kommer til at betale en meget højere vekselkurs hos PayPal end hvis du blot afregner i den lokale valuta.
Der kan altså være en del penge at spare ved betale i fx pund eller euro i stedet for at betale i danske kroner, du kan jo sagtens selv beregne hvad der trækkes på din bankkonto.
Derfor betal altid i den lokale valuta, og du skal være opmærksom på at Amazon og PayPal sagtens kan have valgt danske kroner som standard valuta i deres betalingsløsninger, så du selv aktivt skal skifte til den lokale valuta.

PayPal og andre betalingstjenester tilbyder at betale i lokal valuta, pas dog på deres vekselkurs er meget højere end den aktuelle dagskurs hos din egen bank.

Du skal altid vælge at betale i den lokale valuta

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*