Få mere legetøj for pengene

At spare penge på legetøj kan være en nødvendighed i strenge økonomiske tider, men også i tider med god økonomi, da legetøj generelt er dyrt og en dårlig investering.

Efter at have læst denne guide vil du bedre kunne optimere dine legetøjsindkøb og undgå unødvendigt spild af penge.
Find de gode tilbud på legetøj, køb legetøjet på de rigtige tidspunkter og planlægn dine legetøjsindkøb er enkle tiltag, som ikke behøver at tage meget tid, men som helt sikkert vil spare dig mange penge.
Her er nogle tips, som vil gøre det nemmere for dig at spare penge på legetøj.

Billigt legetøj Tip 1. Undersøg grundigt
Undersøg altid markedet grundigt inden køb af legetøj, du kan ofte spare meget ved at vide hvad varen koster i andre butikker. Det er altid en god idé, at vide hvad du har planlagt at købe i legetøjsbutikken, så undgår du også at blive fristet til unødige impulskøb. Impulskøbene kan hurtigt koste dig en mindre formue, da du nemt bliver fristet af et godt tilbud.

Billigt legetøj Tip 2. Planlæg i god tid
Du må aldrig købe gaver i sidste øjeblik, det gælder i særdeleshed for legetøjskøb. Når du har travlt og har begrænsede muligheder for, at undersøge priserne i tilsvarende butikker vil du ofte ende med at bruge mere end først planlagt.
Det er selvfølgelig bedst at købe legetøj, når priserne er lavest. Legetøjssalget er i høj grad sæsonbetonet, og du har gode muligheder for at gøre et kup på legetøj, hvis du venter på det rette øjeblik. Skal du købe legetøj til fødselsdage, kan du med fordel købe det 6-10 måneder i forvejen, hvis det rette tilbud dukker op.

Billigt legetøj Tip 3. Giv legetøjs gaverne videre til andre

Har du selv børn, så ved du også, at de tit drukner i mængden af legetøj til jul og fødselsdage, selvom legetøjet i forvejen hober sig op på børneværelset.
Jeg kender mange der er begyndt at lægge nogle af gaverne til side, inden emballagen bliver brudt. Når emballagen ikke er brudt kan gaverne nemlig blive “genbrugt” næste gang familien skal give legetøj til et andet barn.
Ved kun at beholde det udvalgte legetøj og gemme det andet væk til gaver, undgår du rod på børneværelset og du sparer en masse penge.
Bemærk: Tip 3 bør kun anvendes til mindre børn (under 2½ år), og du skal altid huske hvem gaven oprindeligt var fra.

Billigt legetøj Tip 4. Loppemarkeder
Loppemarkeder er en fantastisk måde at spare penge på legetøj. Ofte vil du finde et stort udvalg af brugt legetøj på kræmmer- og loppemarkeder. Børn har tendens til at blive trætte af deres legetøj temmelig hurtigt, og mange forældre afhænder det brugte legetøj på loppemarkeder. Hvis du er heldig, kan du finde virkelig billigt legetøj i god tilstand. Husk at tjekke legetøjets holdbarhed og styrke, før du køber det. Hold øje med loppemarkede salg i dit nabolag og bed dine venner informere dig, hvis de støder på et loppemarked i nærheden.

Billigt legetøj Tip 5. Byt legetøj med andre børn

Børns eget legetøj keder dem hurtigt og de ønsker at få noget nyt. I børnehaven kan du spørge de andre forældre om de vil være med til, at arrangere en byttedag hvor børnene kan bytte legetøj.
I bør på forhånd aftale følgende regler inden legetøj byttedagen:

  • Hvem er den voksne person som overvåger arrangementet – så børnene undgår at komme i konflikt med hinanden
  • Hvilken prisklasse skal legetøjet være i? Så undgås at der er børn, hvis legetøj ikke bliver byttet ud
  • Hvilken aldersklasse skal legetøjet være til?

Billigt legetøj Tip 6. Brug Internettet
Der er mange gode tilbud på nettet, butikkerne konkurrer udelukkende på prisen og sekundært på den service de yder. Sider som Pricerunner.dk og Kelkoo.dk er gode steder at sammenligne priserne.
Har du mod på at købe på auktioner, så kan den engelske side, eBay.co.uk klart anbefales, priserne er snildt 30-40% billigere end i de danske netbutikker.
Læs også: Undgå unødvendige gebyrer på nethandel i udlandet

Billigt legetøj Tip 7. Skriv penge på ønskesedlen
I stedet for, at familien giver gaver der måske skal byttes eller gives videre, kan I overveje at ønske penge til børnene i stedet. Hvis børnene får penge, kan de spare sammen til større gaver der skaber større glæde i længere tid.