Sådan køber du et hus på tvangsaktion

Når man ikke længere betaler sine afdrag til realkreditten, så ryger huset som regel på tvangsauktion. Når
man er gået konkurs så vil realkreditten forsøge at sælge huset på tvangsauktion, hvor man køberne kan byde på huset. Du kan ofte spare en formue på en tvangsauktion, da husene bliver solgt under markedsværdien.

Det er dog ikke altid, at banken og realkreditten vil tillade at huset bliver solgt til ren foræringspris. Ofte kan man opleve at banken selv byder på tvangsauktionen for ejendommen, så de er reelt med til at byde prisen højere op.
Du skal være opmærksom på, at det ikke muligt at få en ejerskifteforsikring på et hus du køber på tvangsauktion. Du påtager dig således HELE risikoen, men sparer naturligvis også mange penge på tvangsauktionen.

Køb et hus på tvang (tvangsauktion)

1) Find boligen på iTvang.dk

Find det område som du vil bo i. Et godt råd er at undgå at købe omkring København, som fx Bagsværd og andre omegnskommuner. Du ender næppe med en billig bolig her, og du risikere at købe en bolig som falder i værdi (se artikel: Flygter fra vandet).
Der er en del forskere der forudser, at det bliver trendy at bosætte sig i provinsen, efterhånden som danskerne opdager bagsiden af de beskidte storbyer.
Når du har fundet en bolig, skal du læse og forstå hele salgsopslaget. Besøg også ejendommen sammen med din håndværker.
Har du råd til at få en advokat til at hjælpe dig, så vil det formodentlig også være en god investering. Overvej sammen med banken hvor meget du skal byde på ejendommen, da man jo hurtig kan komme til at betale for meget.
2) En tvangsauktion er netop en auktion
Nogle gange kan der være et minimumbud der skal opnås før salget kan blive en realitet. Men heldigvis er der ofte ikke mange mennesker til stede, så du får sjældent så meget konkurrence. Men du kan dog også opleve, at der mange interesserede i retten, og så kan det pludselig blive dyrt!
Læs mere her: http://www.itvang.dk/