Udenom banken – tjen flere penge på din bolig

Sådan tjener du penge på dit hjem

På engelsk findes et begreb der hedder “House Poor” på dansk kunne det hedde – Fattig husejer. Det bruges til at beskrive en person eller familie der bruger en stor del af sin løn på sit hus – altså med lavt rådighedsbeløb.

Dine omkostninger til huset er inklusiv banklån, realkredit, SKAT og andre långivere. Typisk er realkredit billigere end andre långivere.

Låner du penge udenom banken eller hvor du kan få lån trods RKI, så betaler du oftest en langt højere rente, end dem som faktisk bliver godkendt af realkredit foreningerne som fx Nykredit og Nordea.

Det er uretfærdigt – og i denne artikel viser vi hvordan du får en bedre økonomi som boligejer. Du kan tjene penge på din bolig.

House Poor – DK Fattig boligejer

  • En person som bruger hovedparten af sin indkomst på boligen
  • Personer uden opsparing, som er nødt til at tage dyre lån for at betale reparationer på huset eller bilen
  • Familier hvor ét job ikke er nok til, at betale terminen

Flere penge som boligejer

Hvis din indtægt ikke dækker dine faste omkostninger og du ikke har lyst til et ekstra job. Så fortvivl ikke – der er masser af måder du kan ekstra luft i økonomien. Du behøver ikke at låne penge udenom banken.

Her er 5 måder du kan tjene penge på dit hjem og få mere luft i økonomien.

Udlej en del af dit hjem ud

Mange unge mennesker er begyndt at indse, at de måske ikke behøver så meget plads. Småt er godt. Så mange vil gerne leje sig ind i en lejlighed, og børnefamilier vil gerne leje fx halvdelen af dit hus.
Du kan tjene penge på at udleje din bolig, og bor du alene vil det give dig en god buffer i tilfælde af fx arbejdsløshed.
Du kan også overveje at lave en Bed and Breakfast, og bruge Airbnb.

Bor du specielt? – Udlej til film og reklame

Kan du huske Caspers hus i Klovn filmen? Det var et hus som filmselskabet havde lejet i en periode, og husejeren (Jesper Buch) tjente gode penge på den aftale.
Hvis du er villig til at have kameraer, et filmhold og en masse fremmede mennesker i dit hjem, så kan du tjene en del penge på at udleje dit hjem. Der er stort behov for autentiske “locations”. Du behøver ikke at bo på Frederikberg eller i Gentofte, men dit hjem må gerne være specielt og personligt. Det betyder ikke nødvendigvis dyre designmøbler, men snarere at man kan se en personlig stil.
Du skal nok ikke betragte denne indtjeningsmulighed som en stabil indkomst, da der kan være perioder uden den store aktivitet, men det kan dog hjælpe med at betale regningerne.

Gå på Airbnb – og bliv vært

Turister bliver mere og mere omkostningsbevidste og leder efter budgetvenlige alternativer til de normale hoteller. Faktisk er der over 200 millioner brugere på Airbnb, hvilket er et kæmpe marked.
Hvis du har et ekstra soveværelse og udlejer et par gange om måneden, så har du et solidt tilskud til dine udgifter.
Hvor meget du kan tjene afhænger selvfølgelig om vi snakker downtown København eller Køge. Men du kan jo tilbyde ekstra services som fx lækker morgenmad, for at retfærdiggøre en højere pris

Udlej Parkering eller garage

Hvis du har en garage, du ikke bruger til bilen så lej den ud. Eller en ekstra reserveret parkeringsplads der hører til din ejendom, så kan tjene passiv indkomst ved at leje ud.
Der er store parkeringsproblemer i de store byer, da der er kommet flere biler og færre parkeringspladser. Så der kan være gode penge at tjene. Og du har reelt en fuldstændig passiv indtægt. Mange boligejere lejer deres parkeringsplads ud på hverdagene, og beholder så weekenderne selv, så familie og venner kan få en gratis parkeringsplads.

Udlej kælderrummet til opbevaring

Du kender sikkert BoxIT eller PelicanStorage, hvor du kan leje et lagerrum for et mindre beløb. Men du kan også som boligejer eller lejlighedsejer udleje dit kælderrum. Du kan vælge at udleje hele rummet, eller blot tage betaling for at opbevare et par flyttekasser.
Du vil nok skulle regne med, at langt de fleste er interesseret i rum der er opvarmet, da man ellers risikere at ødelægge det opbevarede.