Bigbags – store sække til overpris

Skal du bruge stabilgrus, granit skærver, stenmel eller træflis, så har du sikkert set at man kan købe sand og stenprodukter i de såkaldte bigbags. Bigbags er populære i disse år, da de er utroligt nemme at bruge i have- og renoveringsprojekter. En bigbag er reelt blot en stor sæk på omkring 1-1½ m3, som du kan få leveret direkte i din indkørsel.

 

Hvilken slags sand skal du bruge til sandkassen?
Der findes mange slags sand der kan bruges til sandkassen, men du skal som udgangspunkt altid vælge enten vasket sand eller strandsand.
Vasket sand er almindeligt sand, hvor resterne af ler er vasket ud, hvilket gør at sandet ikke griser ungernes.
Strandsand er fint sand, som du aldrig selv må hente på stranden, da dette er ulovligt.
De fleste mener i øvrigt at vasket sand er bedre end strandsand, da det vaskede sand er bedre til at bygge sandslotte med


Erfaring med bigbags

Men bigbags er meget dyre i forhold til andre leveringsformer, du betaler op imod 3-4 gange mere end hvis du havde bestilt den samme vare hos en lokal vognmand.
Når du skal bruge stabilgrus og sand til dine nye herregårdssten, så er det næsten altid billigere at få leveret direkte fra en lokal vognmand.

Selv når der er tilbud på bigbags, så vil de stort aldrig være et reelt alternativ. Erfaring med bigbags er dog, at de er meget praktiske, da du ikke har løst sand liggende i indkørslen. Det er dog op til dig selv, om du vil have det bekvemt eller om det skal være billigt.


Nettet er ikke altid billigere!!

De fleste ting er som regel billigere på nettet, da butikkerne ikke har udgifter til husleje, salgspersonale etc.

Sand, grus og granit kan dog sjældent betale sig at købe på nettet, da priserne er meget højere end de lokale vognmand.

Butikkerne Vognladet.dk og Bigbag.dk er ofte væsentlig dyrere end andre leverandører, vores erfaring er derfor at du hellere skal få et godt tilbud fra en lokal vognmand.
Ring altid til mindst 3 forskellige vognmænd når du skal bruge et læs sand eller grus, da der er stor forskel på deres priser.