Genbrugsguld på nettets loppemarked – FreeCycle

Man siger at “en mands affald er en anden mands guld” – det er også ideen bag den globale hjemmeside FreeCycle, hvor brugerne sparer både miljøet og pengepungen ved, at bytte deres brugte ejendele fremfor at smide dem ud.

Du finder alt fra sofaer, tøj, byggematerialer, legetøj, elektronik og TV på siden Freecycle.org.
Konceptet er utrolig enkelt: Slip af med de ting, som du ikke behøver længere, og giv dem videre til andre som kan bruge dem. Det er uforpligtende og ingen kontanter udveksles mellem brugerne på FreeCycle. Ideen er ikke at tjene penge, men at spare miljøet for unødvendig produktion af nye ting.

Selv om det kan være en fremragende idé for folk i pengenød, så er Freecycle faktisk ikke tænkt som en velgørende organisation. Freecycle’s mission er:

“… At opbygge en verdensomspændende miljø bevægelse, der reducerer affald, sparer værdifulde ressourcer og letter byrden for vores lossepladser”
Citat: Freecycle.org

Freecycle er en 100% non-profit organisation, der blev grundlagt af Deron Beal fra Arizona USA tilbage i 2005, i dag har Freecycle omkring 6 millioner medlemmer på verdensplan der tilsammen har sparet miljøet for millioner af tons affald. FreeCycle er repræsenteret i de fleste lande over hele verden, også i lille Danmark.

Alle kan tilmelde sig Freecycle, men der er grundlæggende brugsregler der skal overholdes for at forhindre misbrug af Freecycle.

• Varerne skal altid være gratis og lovlige
• Der må ikke byttes intime- eller anstødelige artikler
• Sammenfat dine indlæg i emnefeltet
• Ingen politik, spam indlæg, penge, personlige angreb, ingen religion
• Ingen handel – Låsby Svendsen ikke velkommen her
• Vær venlig og hold dit ord.
• Vær sikker. Lad vær med at mødes hjemme. Træf foranstaltninger til at mødes med medlemmer i et offentligt sted.

Freecycle grupperne er oprettet på byniveau, fx København eller Århus. Fra Freecycle startsiden, kan du søge efter Freecycle grupper i nærheden af dig.
Du skal give nogle grundlæggende oplysninger, når du tilmelder dig, for at bevise, at du er bosat i området, og ikke er en sælger.

Hver Freecycle gruppe har en frivillig moderator, blandt andet godkender moderator (eller redigerer) indlæg efter behov, hvilket er med til at sikre at reglerne for Freecycle følges.

Husk, at formålet med Freecycle ikke er at få gratis ting. Dens formål er at holde nyttige ting ud af deponeringsanlæg. Den idealistiske tankegang er at. Freecycle handler om at ændre verden stille og roligt.

Besøg FreeCycle danske afdelinger