Flipper du? – Sælg dine brugte ting

Sælg brugte ting

Kender du det amerikanske slang for at sælge brugte ting, flipping, det betyder i sin essens at du sælger det du ikke bruger og får en profit.

Second-hand er en af de trends der er blevet kæmpe store i de sidste mange år. DBA og andre handelsplatforme kan hvert år melde om stigende aktivitet. Danskerne er vilde med at sælge deres brugte udstyr på nettet.

Genbrug og flipping er ikke noget nyt begreb. Faktisk er der jo flere programmer både på DR og TV2 hvor man følger professionelle, der lever af at købe brugt billigt og sælge det dyrt.

For os provinsboere er det en stående joke, at alt kan sælges i København. Og der er meget der tyder på at københavnerne er interesserede i, at betale mere for brugte ting. Det er ikke (kun) fordi, at jyder er nærige eller københavnerne er ødsle, det skyldes formodentlig udbud og efterspørgsel, og man typisk har flere penge mellem hænderne i de store byer.

Du kan selvfølgelig godt begynde at købe brugte ting på auktioner og loppemarkeder, og sælge det på fx DBA eller Trendsales til en højere pris. Men det indebær en vis risiko, da du ikke kan være sikker på at få dine penge igen.

Det er vores anbefaling på sparet-er-tjent.dk, at du ikke køber brugt med øje for gensalg, med mindre at du er 100% sikker på at du faktisk kan lave en god handel senere.

Men hvad gør du så ?
Det er svært at vide hvad der kan sælges brugt. Nogle ting kan pludselig eksplodere i værdi, og andre ting kan blive værdiløse. Så start med at sælge de ting du allerede ejer, det minimere din risiko og du kan sige nej, uden at risikere din investering.

Her er 4 ting du kan sælge med profit

 1. Pladespillere og vinyl plader
  Vinyl er det nye sort!

  Vinylplader var næsten forsvundet fra butikkerne for et par år siden, da den digitale musik og tjenester som Spotify indtog de danske hjem.

  For mange audiophile musikelskere så er overgangen til den digitale musik et stort tab, de synes at musikken mangler noget. Og så er der noget særligt retro over, at sætte en plade på pladespilleren.

  På mange loppemarkeder kan du stadig gøre et fund, da ikke alle har opdaget hvor værdifulde vinylplader er blevet. Du kan ofte købe en flyttekasse fyldt med plader for en slik. Og er du heldig, så er der den helt særlige single 69’er vinyl som kendere vil betale kassen for.
 2. Gamle retro træmøbler fra COOP / FDB møbler
  I dag sælges mange møbler som brug-og-smid væk, de er af så dårlig kvalitet at de ikke kan repareres.

  I skarp kontrast står de klassiske danske møbler som fx FDB møbler, som er langtidsholdbare, og som nemt kan repareres hvis de går i stykker. Hvis et møbel er ordentlig snedker arbejde, så kvaliteten varer ved også når træstolen er 30 år gammel. At genskabe træ møbler til deres tidligere pragt, kræver ofte ikke mere end et stykke sandpapir og noget træbeskyttelse. Måske noget maling og nyt stof.
  Du kan købe brugte møbler på DBA eller Gulgratis, men du kan også købe hos en antikvitets butik som fx Loppelyst. Men da antik forretninger lever af deres omsætning, så er det sjældent at du som privat kan tjene penge på et videresalg, gå derfor efter butikker der under ophør, da du bedre vil kunne forhandle om prisen.
 3. Barnevogne – især de dyre, da de er bygget til at holde
  Jeg har tre børn og de er fordelt over 10 år, så vi har haft alle mulige slags barnevogne og klapvogne. Både enkelte, dobbelt barnevogne og ikke mindst de populære jogger modeller. Ingen af disse barnevogne er gået i stykker, og de har endda været brugt hver eneste dag. Faktisk har vi kunne sælge de brugte barnevogne relativt nemt og til gode priser.
  Vi har også købt to brugte vogne, og på den måde sparet mange tusinder kroner.
  Ved at finde de populære modeller i babybutikkerne, kan du ofte finde dem billigt på nettet med videresalg for øje.
  Læs også: Alt om babyer og økonomi
 4. Stor efterspørgsel på sjældent vintage tøj og sko
  Nogle beklædningsgenstande vil altid være stilfulde og bliver aldrig umoderne. På samme måde som jeans stadig er moderne hos de helt unge generationer.
  Andet tøj er populært af den modsatte grund, nemlig at det ikke produceres længere. Det kan være den fede trenchcoat fra 1950’erne eller gallakjoler fra 1960’erne. Brugte sneakers er en kategori for sig selv, og de rigtige brugte sneakers kan indbringe umådelige høje summer. Også t-shirts fra 1980’erne har indbragt store summer på auktioner.
  Brugt vintage tøjkan derfor være en god investering, hvis du ved hvad du køber og hvis standen er rigtig god og ikke slidt.