Der er party i provinsen

Selvom boligboblen er bristet, så er det stadig meget dyrt at bo i København og Århus, det er
populært og det hæver priserne. Men inden du fortvivlende bønfalder din bankrådgiver om at låne dig en ekstra million, så tænk dig godt om. København er jo langt fra verdens centrum, udover at være himmelråbende dyr at bo i,så er den også både larmende og beskidt.

provinsen har masser af muligheder for familien og boligerne er langt billigere, og de er ikke alene billigere men også langt større, slut med et lille hummer med udsigt til en mørk baggård.

København er beskidt og støjende – det er næppe til diskussion, stort set samtlige turister overraskes over måde danskerne sviner deres hovedstad. Huspriserne driver almindelige mennesker ud af hovedstaden og omegnskommunerne, da mange ikke magter eller ønsker at betale for så dyre boliger.

Men der er nu påfaldende mange sjællændere der flytter til provinsen, da de har opdaget at lykken ikke er lige med et postnummer i det københavnske. Frustrationer over evig støj, evindelige bilkøer og generelt stress får et stigende antal københavnere til at flygte mod strandkantsdanmark, de opfatter i høj grad København som den rådne banan og ikke det såkaldte udkantsdanmark.

Det er blevet utroligt populært at bosætte i storebæltskommunerne, især Nyborg er blevet meget populær pga. den centrale beliggendehed og billige boliger. Men også de mindre byer i Nyborg nyder godt af den nye udvikling, især den blomstrende handelsby Ørbæk oplever stor interesse for udstykninger af nye boliggrunde i nybyggerkvarterne.

Fordele ved at flytte til provinsen

 • Billigere kvadratmeter priser – du er ikke slave af en høj termin
  = mere tid til familien og flere penge mellem hænderne
 • Bedre fællesskab, man hjælper hinanden i lokale fællesskaber
  = mindre stress, der er naboer der vil hjælpe dig i hverdagen
 • Mindre boligskat og ofte lille grundskyld
  = grundskyld i Gladsaxe, 40.000kr – grundskyld i Nyborg, 8.000kr
 • Mindre transporttid
  = vidste du at transporttiden er længere, men ofte sparer du bilkøen fra KBH