Gratis zip program

Har du behov for at sende flere filer i en email, så er det en god ide at pakke filerne sammen i et fil arkiv – den mest udbredte type er zip formatet. Det kan også være, at du har modtaget en zip fil, men ikke har et program installeret til at åbne zip filen med.

Hvad er en filkomprimering egentlig?
Filkomprimering associeres ofte med zip softwaren, hvor du kan komprimere filer og mapper ned i en enkelt sammenpakket fil. Ideen er, at man pakker ned fylder mindre end de originale filer. Det er ofte nyttigt at sammenpakke filer, når du skal sende mails eller filer i et chatprogram som fx Skype eller Messenger.

Tekster og dokumenter kan ofte komprimeres langt mere end multimedie filer, da musik og film allerede er komprimerede formater.

Du kan købe et program til at håndtere zip filerne, men faktisk kan sagtens spare disse penge, eftersom der er mange rigtig gode alternativer der er helt gratis.
Blandt mange Internet brugere bliver programmet 7zip betragtet som det bedste, det kan nemlig ikke alene pakke og udpakke zip filerne, det kan også håndtere en lang række andre formater, hvilket gør det til en uundværlig værktøjskasse både for den almindelige og professionelle bruger.